Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Diena su knyga“ Nemunaičio bibliotekoje

Spausdinti

Anglų dramaturgas Džozefas Adisonas yra pasakęs, jog „Skaitymas protui – tolygu fiziniai pratimai kūnui“. Skaitymo nauda iš tiesų yra didžiulė, tačiau labai gaila, jog tai supranta ne visi. Jaunimas dabar mieliau renkasi žiūrėti filmus, knygų ekranizacijas, nors iš tiesų kino filmai retai perteikia tai, ką autorius norėjo pasakyti. Tik skaitant knygą galima įsijausti į ją visa širdimi ir išgyventi tai, ką patyrė ir išgyveno knygos veikėjai.

„Pradėkime dieną su knyga!“ Tokiais žodžiais prasidėjo popietė ,,Diena su knyga“ Nemunaičio bibliotekoje. Knygos skaitymą savo malonumui jaunimas dažnai pamiršta, nes dabartiniu metu knyga jiems tampa mokymosi, tobulėjimo, pažinimo šaltiniu.

Švenčiant Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį, lietuvių literatūros ekspertai išrinko šimtmečio knygų šimtuką, tad popietės metu supažindinau dalyvius su išrinktomis knygomis, išsiaiškinome, kurias iš jų vaikai yra skaitę ar bent jau girdėję jų pavadinimus. Taip pat paraginau jaunimą aktyviai dalyvauti visą vasarą truksiančiame „Skaitymo iššūkyje, kuriame galima laimėti ir keletą vertingų prizų.

Vėliau su vaikais diskutavome apie skaitymo svarbą, skatinančią žmogaus mąstymą ir kūrybiškumą. Ne paslaptis, jog skaitymas ne tik praturtina žmogaus žodyną, bet ir supažindina jį su kitomis kultūromis bei padeda įveikti nuobodulį. Tad skaityti išties verta.

Juk ne veltui anglų filosofas Francis Bekonas yra pasakęs: „Knygos – minties laivai, plaukiojantys laiko bangomis ir rūpestingai gabenantys savo brangų krovinį iš kartos į kartą“.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Nemunaičio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Avižienienė