Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Vasara su knyga“ Daugų bibliotekoje

Spausdinti

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Daugų filialas projekte „Vasara su knyga“ dalyvauja antrus metus. Projektu siekiame skatinti visuomenę domėtis literatūra, skaitymu.

Birželio 1 dieną visoje šalyje startavo projektas „Skaitymo iššūkis“, kviečiantis įvairaus amžiaus žmones skaityti penkias pasirinktas knygas pagal tam tikras temas. Varžytuvių metu raginame ne tik skaityti knygas, bet ir dalyvauti įvairiuose renginiuose. Daugų biblioteka organizuos garsinius skaitymus, edukacines veiklas mažiesiems skaitytojams. Suaugusieji galės ne tik skaityti, bet ir dalyvauti garsiniuose skaitymuose, diskusijose, pokalbiuose apie literatūrą.

Birželio pirmą savaitę jau turėjome kelis pavienius skaitytojus, pradėjusius „Skaitymo iššūkį“. O penktadienį džiaugsmingai į bibliotekos organizuojamą popietę atūžė dviratininkų teisių užduočių iššūkį įveikę penktokai su mokytoja Irena Sakalauskiene. Jie visi nusiteikę dalyvauti projekte ir perskaityti per vasarą po penkias knygas, o kai kas ir daugiau.

Kad būtų lengviau išsirinkti knygas, bibliotekininkės paruošė knygų parodą pagal projekte pasiūlytas temas. Vaikai paėmė knygas, kai kurie jau užsiregistravo ir su šūkiu „Vasara be knygos – ne vasara” išėjo į gimnazijos lauko klasę skaityti. Labai džiaugiamės penktokų ryžtu ir dėkojame mokytojai už bendradarbiavimą.

Kitą savaitę laukiame pradinukų su mokytoja Raimonda Šilaliene, sugrįžtančių į skaitymo iššūkį. Jie ir pernai aktyviai dalyvavo vasaros skaitymuose. Tikimės, kad ši vasara su knyga rankose pradžiugins daugelį mūsų skaitytojų.

Visi, norintys dalyvauti organizuojamuose renginiuose bei varžytis „Skaitymo iššūkyje“, kviečiami vasarą į biblioteką. Projektas vyks nuo birželio 1 iki rugpjūčio 31 dienos.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė