Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rajono viešoji biblioteka kviečia pasimėgauti kava ir karštu šokoladu

Spausdinti

Jeigu kurią nors dieną eisite pro rajono viešąją biblioteką ir ore užuosite gundantį kavos ar šokolado aromatą, nenustebkite, o drąsiai sukite vidun, net jei nemėgstate skaityti knygų ar laikraščių. Žinoma, biblioteka ir toliau atlieka savo švietėjišką funkciją ir dar nevirto kavos pupelių skrudinimo cechu ar kokio nors šokolado fabriko padaliniu. Tiesiog prieš pora dienų knygų šventovė „pasipuošė“ netradiciniu interjero elementu – kavos virimo aparatu, kuris ir yra pagrindinis aromaterapijos „kaltininkas“.

Karštų gėrimų pasirinkimas čia gana įvairus, o ir kaina neplėšo biudžetininko piniginės. Vos už 40 centų galėsite pasimėgauti espreso arba juoda kava, arbata bei karštu pienu. Kapučinas ir latė kava kainuoja 50 centų, o pridėję dešimtuką galėsite pasijusti tikrais aristokratais ir skanauti mokos, airiško kapučino, kapučino su šokoladu, karšto ar pieniško šokolado gėrimų. Visi karšti gėrimai ruošiami su cukrumi, o jo kiekis reguliuojamas specialiais (+, –) mygtukais. Mokėti galite 5, 10, 20 bei 50 centų monetomis, tačiau jeigu esate pasiturintis ir jūsų kišenės plyšta nuo 1 ar 2 eurų monetų, drąsiai meskite ir jas: aparatas jums sąžiningai atseikės grąžą.

Kavos aparatas bibliotekai suteiktas bandomajam mėnesio laikotarpiui, tad jeigu į jį „prikapsės“ pakankamai pinigėlių, juo bus galima naudotis ir ateityje. Jeigu ne, teks ir toliau nemokamai mėgautis dar praėjusių metų rugpjūtį bibliotekoje pastatyto vandens pilstymo aparato teikiamu „Žalios girios“ vandeniu, kuris tiesiog nepamainomas tropiniu karščiu alsuojančiomis vasaros dienomis. Na, o jeigu sugalvosite „pasikavinti“, mielai prašom, esat čia mielai laukiami. Juolab, kad ir ant simpatiško kavos puodelio pavaizduotas plūduriuojantis astronautas tvirtina, jog atsigėrus tokios puikios kavos, gali pasijusti lyg kosmose. Turbūt teks tos kavos paragauti, nes kas gi nesvajoja pabuvoti kosmose vos už 40 centų?

Arnoldas Šatrauskas