Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Alovės bibliotekoje eksponuojama matematikės, menininkės Luanos Mas socialinių fotografijų paroda ,,Kas mus jungia?“

Spausdinti

Tiems, kas dalyvavo Alovėje vykusioje poezijos šventėje, Luana įsiminė kaip labai įtaigiai savo kūrybą skaitanti autorė. Ji – ir knygų autorė, ir kūrybinei klasei skirto žurnalo ,,Baltas kambarys“ sumanytoja. Apie save Luana sako: ,,Mano meilė yra matematika, o visos kitos veiklos – aistra“.

Luana papasakojo, kad 2015 m. vasarą, vaikštinėdama po Londono Kensingtono sodus, pamatė medžių fone išsiskiriantį vaikiną, kuris skaitė knygą. Radusi jį toje pat vietoje jau grįždama po pasivaikščiojimo, ji nebeiškentė ir paprašė leisti jį nufotografuoti. Ši nuotrauka tapo ištiso fotografijų ciklo apie viešose vietose skaitančius žmones pradžia.

Žvelgdama į Luanos fotografijose įamžintus skaitančius žmones, pirmiausia ieškojau jau skaitytų knygų ir žinomų autorių (Haruki Murakami, John Grisham, Josephine Cox, Rosamund Lupton). Nepriklausomai nuo to, kokia kalba kalbame, kur gyvename, knygos yra mūsų ,,esaties tęsinys“. Apie tai byloja ir Luanos Mas fotografijos. Alovės biblioteka joms – septintoji stotelė.

Bibliotekoje paroda veiks visą vasarą. Gal ji bibliotekos lankytojus paskatins dalyvauti ,,Skaitymo iššūkyje“?

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė