Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Simno bibliotekoje – susitikimas su VGTU lektoriumi

Spausdinti

Gegužės 18 d. Simno miesto bibliotekoje vyko susitikimas su kraštiečiu, VGTU lektoriumi Romualdu Juknelevičiumi, kuris gimė ir užaugo Simne, baigė Simno vidurinę mokyklą. Buvę mokytojai Romualdą prisimena kaip puikų, gabų mokinį, neeilinio mąstymo asmenybę.

Baigęs vidurinę mokyklą Romualdas Juknelevičius tęsė mokslus Vilniaus Gedimino Technikos Universitete (buvęs Vilniaus inžinerinis statybos institutas).

Bibliotekininkė Lina Daniulevičienė Romualdą į Simną pakvietė po metų doktorantūros studijų Kinijos universitete. Jis prisipažino, kad metai, praleisti tolimoje Azijos šalyje, paliko neišdildomą įspūdį. Susirinkusiems buvo malonu klausytis apie Kinijos kultūrą, istoriją, greitą gyvenimo tempą. Svečias džiaugėsi kinų nuoširdumu, darbštumu, kuklumu.

Romualdas Juknelevičius gyvendamas Kinijoje galėjo keliauti po šalį, aplankyti žymias vietas, į kurias paprasti turistai negali nuvykti. Kaip Romualdas pasakojo, dauguma lankytinų vietų nėra autentiškos – tai tik „muliažai“ su restoranais, liftais ir kitomis paslaugomis, sukurti atvykstančių turistų patogumui.

Pasakodamas apie Kiniją Romualdas „sulaužė“ nusistovėjusį stereotipą apie kiniškų prekių kokybę. Lektorius pabrėžė, jog ne kinai prastai gamina, o mūsų verslininkai užsako kuo pigesnes prekes, todėl jos ir importuojamos prastesnės kokybės. Romualdas pastebėjo, kad mums, europiečiams, iki Kinijos darbo našumo ir kokybės dar daug kelio reikėtų nueiti…

Kartu pristatė ir fotografijų parodą „Neatrastoji Kinija“, kur nuotraukose įamžinta daug įsimintinų akimirkų: apgriuvusi, medžiais apaugusi Didžioji Kinų siena, kalnuose pastatytos šventyklos, kinų laisvalaikio valandėlės… Kaip pats autorius juokavo: „Tokių fotografijų nė Google paieškos sistemoje nerasite“.

Susitikimo svečius Romualdas Juknelevičius nustebino nuosekliu, įdomiu pasakojimu apie neįkainojamą gyvenimo patirtį Azijos šalyje, istorinių žinių apie Kiniją išmanymu.

Renginyje dalyvavęs Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas padėkojo mūsų kraštiečiui už įdomiai ir turiningai praleistą laiką bei padovanojo knygą apie Alytaus rajoną. Taip pat padėkomis buvo apdovanoti geriausi skaitytojai: Kornelija Burdulytė (Mergalaukio filialas) ir Gustas Urbanavičius (Simno filialas).

Renginyje Lina Daniulevičienė perskaitė ir kraštiečio profesoriaus Arvydo Šeškevičiaus laišką Lietuvai „Kas aš be tavęs, Lietuva?“, kuris grąžino visus iš tolimosios Kinijos ir privertė susikaupti, kaip ir Simno gimnazijos septintokės Lauros Kisieliūtės atliekamos dainos.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Simno filialo vyresn. bibliotekininkai
Lina Daniulevičienė ir Jonas Kazakevičius