Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Tarptautinės šeimos dienos minėjimas Praniūnuose

Spausdinti

Gegužės 15-oji diena – Tarptautinė šeimos diena, kuri pradėta minėti nuo 1994 metų Jungtinių Tautų organizacijos sprendimu. Gegužės mėnuo ne be priežasties yra paskelbtas šeimos mėnesiu – pačiomis pirmomis dienomis sveikiname mamas, mėnesiui pasibaigus – tėvus, o pačiame mėnesio viduryje, gegužės 15 d., yra minima Tarptautinė šeimos diena. Kaip įprasta, visa Lietuva prisipildo gražių iniciatyvų.

Gegužės 19 d. bendruomenės „Praniūnai“ salėje vyko popietė „Mano šeima – mano pasaulis, skirta Tarptautinei šeimos dienai. Popietės pradžioje Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas pasveikino ir padėkas įteikė geriausioms 2017 m. Praniūnų filialo skaitytojoms: Joanai Dereškevičienei ir Miglei Bartosevičiūtei.

Šią gražią šeimos šventę padėjo organizuoti Alytaus rajono savivaldybės visuomenės biuro vadovė Dalia Kitavičienė ir specialistė Aušrinė Galkevičienė. Jų pateiktos užduotys popietės dalyvius įtraukė į labai įdomią „proto mankštą“. Trys komandos rungėsi mažų kėdučių dėliojimo rungtyje, statė namelius iš makaronų ir zefyrų. Komandų dalyviai turėjo įveikti įdomias dėžučių išardymo ir sudėjimo užduotis, išverti ir suverti metalines figūras, nupiešti piešinį pagal pasakojimą, dalyvavo puodelių nešimo rungtyje. Popietę baigėme šuniukų lankstymu iš figūrinių balionų. Ši užduotis sukėlė ypač daug emocijų ir džiaugsmo.

Tariame didelį ačiū Alytaus rajono savivaldybės sveikatos biuro moterims už kiekvienam įteiktą atminimo dovanėlę, prasmingai ir turiningai praleistą laiką.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Praniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalia Ramanauskienė