Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Laukinių vaivorykščių” apdovanojimai jau jaunųjų poečių rankose

Spausdinti

Norėdama įamžinti ir įprasminti mūsų kraštietės, Nacionalinės premijos laureatės, poetės, rašytojos, tapytojos Onės Baliukonės (Onos Baliukonytės) atminimą, Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka kasmet rengia poezijos festivalį „Laukinės vaivorykštės“ /Onei Baliukonei atminti/.

Naujas ketvirtojo festivalio akcentas – „Jaunųjų poetų tribūna“. Džiaugiamės, kad šią kūrybinę bibliotekos iniciatyvą palaikė ir prie jos prisidėjo Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokinės Greta Jarmalavičiūtė (III ag) ir Miglė Venckutė (I ag). Ačiū lietuvių kalbos ir literatūros mokytojoms Sigitai Juškevičienei, Gitanai Ivanauskienei puikiai pažįstančioms merginas. Būtent šios pedagogės paskatino moksleives kurti ir jas konsultavo.

Renginio metu paaiškėjo ir rajono viešosios bibliotekos organizuoto geriausio eilėraščių konkurso nugalėtojai. Komisijos sprendimu stiklinė poezijos festivalio „Laukinės vaivorykštės“ statulėlė antrus metus iš eilės atiteko Gretai Jarmalavičiūtei. Padėkos raštais bei Justino Marcinkevičiaus eilėraščių, poemų ir esė rinktinėmis „Amžiaus pabaiga“ buvo apdovanotos ir antros bei trečios vietos nugalėtojos alytiškė Eglė Sarpaliūtė ir Daugų Vlado Mirono gimnazijos moksleivė Miglė Venckutė, kuri susirinkusiems perskaitė savo kūrybos eiles. Kadangi dvi nugalėtojos negalėjo dalyvauti festivalyje jų eiles perskaitė rajono bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Agnė Petravičienė,

Vicemeras Arvydas Balčiūnas ir rajono bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas apdovanojimus ir dovanas įteikė bibliotekininkėms (kurios paskatino merginas dalyvauti konkurse), kad perduotų jaunosioms poetėms. Greta Jarmalavičiūtė jau sugrįžo į Daugus, taigi statulėlė ir diplomas jai iškilmingai perduoti. Dėkojame organizatoriams ir dalyviams už poetės kūrybinio palikimo sklaidą ir puoselėjimą bei jaunųjų kūrėjų skatinimą. Ypatingas ačiū Alytaus rajono viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus vedėjui Arnoldui Šatrauskui.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė