Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Alovėje vyko tradicinių amatų puoselėtojos Danutės Janukaitienės rankdarbių parodos pristatymas

Spausdinti

Balandžio 20 d. Alovės bendruomenės salėje vyko tradicinių amatų puoselėtojos Danutės Janukaitienės rankdarbių parodos pristatymas, kurį organizavo Alovės biblioteka.

Renginyje dalyvavo monsinjoras Stanislovas Stankevičius, rajono viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, Alovės seniūnijos seniūnė Irma Stenionienė, Alovės bendruomenės „Susiedai“ pirmininkė Asta Kisielienė.

Gėrėjomės pintais iš vytelių, megztais, siuvinėtais rankdarbiais, klausėmės Danutės Janukaitienės ir jos artimųjų atviravimų, dainų, prisiminimų.

Kūryba žmogų išskaidrina ir kur kas daugiau papasakoja apie kūrėją, apie jo įžvalgas, darbštumą, kruopštumą. Danutės pinti dirbiniai žavi lengvumu, išbaigtumu, o piešinio dėliojimas ant drobelės ne tik pasakoja istorijas, bet dainuoja dainas, moko spalvų pajautos, kruopštumo.

Daug gražių žodžių, sveikinimų ir nuoširdžių linkėjimų Danutei tarė susirinkusieji į parodos pristatymą. Renginyje dalyvavo ir Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus mokiniai. Vaikai, skatinami mokytojų, mokosi pažinti tradicinius amatus.

Pačius ištikimiausius, aktyviausius Alovės bibliotekos bičiulius pasveikino Alytaus rajono viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas. Padėkos įteiktos Ievai Esebua, Vytautei Mikailionytei, Julitai Žemaitytei, Tautvydui Ulevičiui, Rimantei Miškauskaitei, Aurimui Nevierui.

Paroda veiks visą mėnesį. Tikėkimės, kad ir kiti bendruomenės nariai bus drąsesni ir supažindins su savo kūrybiniais pomėgiais.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė