Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Literatūrinis „Knygosūkis“ Dauguose

Spausdinti

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka, siekdama tenkinti Y kartos atstovų interesus, kartu skatindama norą skaityti, sukūrė įdomų ir unikalų literatūrinį stalo žaidimą „Knygosūkis“, su kuriuo, pakviestos vyresn. bibliotekininkės Valės Remeikienės, apsilankė Daugų bibliotekoje. Žaidimo dalyviai – Daugų Vlado Mirono gimnazijos moksleiviai.

Prieš pradedant žaidimą kolegės iš Klaipėdos (vyresn. bibliotekininkė Jurga Maciūtė, vyresn. bibliotekininkė Raimonda Griciūtė, vyr. bibliotekininkė Vilma Plauškienė) supažindino dalyvius su žaidimo taisyklėmis. Susipažinę su taisyklėmis žaidėjai pasiskirstė į atskirų spalvų komandas. Žaidimo vedėja vyresn. bibliotekininkė Jurga Maciūtė kiekvienai komandai skelbė klausimus, susijusius su Lietuvos ir užsienio šalių rašytojais bei jų kūryba. Nežinantys teisingo atsakymo suko laimės ratą, kurį išsukus gavo užuominą ar galimybę vieną minutę pasinaudoti internetu.

Po pusantros valandos paaiškėjo, kad pirmą vietą laimėjo „Ružavųjų“ komanda, kurią atstovavo Povilas Senkonis, Tautvydas Velička, Evita Čeplikaitė, Justina Kurkutytė ir Paulius Jakimavičius. Antrą vietą iškovojo „Žaliųjų“ komanda, o trečioji vieta atiteko „Geltonųjų“ komandai. Šios komandos buvo apdovanotos diplomais, o aktyviausi žaidimo dalyviai gavo atminimo dovanėles. Smagu, kad šis naujas žaidimas atkeliavo ir į Daugų gimnaziją.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė