Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Alovės bibliotekoje vyko susitikimas su knygos „Kontis ir Tvarkius” autore Aldona Zinkevičiūte

Spausdinti

Kovo 22 dieną Alovės filiale vyko susitikimas su knygos ,,Kontis ir Tvarkius“ autore Aldona Zinkevičiūte. Ta proga paminėjome Pasaulinę Žemės dieną ir Tarptautinę vaikų knygos dieną. Pasakiška knyga apie atliekų rūšiavimą, apie draugystę tam labiausiai ir tiko.

Renginio pradžioje visi susidomėję klausėmės mokinių Vytautės Mikailionytės ir Donato Levo skaitomos ištraukos iš knygelės ,,Kontis ir Tvarkius“. Vėliau pati autorė papasakojo knygos atsiradimo istoriją, maloniai ir sąžiningai atsakinėjo į visus vaikų užduodamus klausimus, kalbino juos bei įteikė dovanėles labiausiai patikusių piešinių apie Kontį ir Tvarkių autoriams. Jos atiteko Emiliui Vaitkui, Lukrecijai Taraškevičiūtei, Kerniui Matačinskui ir pareigingiausiai bei šauniausiai bibliotekos skaitytojai – Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus 4 klasės mokinei Rimantei Miškauskaitei.

Mes dėkojome autorei už įdomią ir pamokančią istoriją, už kartu smagiai praleistą laiką ir linkėjome jai kuo greičiau parašyti dar vieną tokią pat svarbią ir reikalingą knygą.

Nepaprastai apgalvotas, įtaigus ir nuoširdus žurnalistės žodis nepaliko abejingų. Geros, teigiamos emocijos atsispindėjo ir vaikų veiduose.

Autorė patikino vaikus, kad, jeigu svajoji parašyti knygą, tai gali ją parašyti ir būdamas vaikas. Juk svajonės visuomet pildosi, jei jomis tvirtai tiki.

Bibliotekoje surengtoje spaudinių parodoje, skirtoje Pasaulinei Žemės dienai, yra eksponuojami ir mokomieji leidiniai ,,Langas“ apie Alytaus regiono atliekų tvarkymo sistemą ir bendruosius ekologijos principus, kurių tekstų autorė ir redaktorė yra Aldona Zinkevičiūtė-Jankauskienė.

Visi žinome, kad švarioje žemėje gyventi smagiau, tad visi rūšiuokime atliekas, o jeigu dar suabejojate, ar verta tai daryti, būtinai perskaitykite Aldonos Zinkevičiūtės knygą ,,Kontis ir Tvarkius”. Abejonių neliks.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė