Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Nepriklausomybės atkūrimo metinėms – literatūrinė-muzikinė kompozicija ir dainos Lietuvai

Spausdinti

Kovo 9 dieną Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Krokialaukio skyriuje buvo paminėta svarbi ir reikšminga Lietuvai ir mums data – Kovo 11-oji. Visus susirinkusius su gražia ir prasminga švente pasveikino Krokialaukio seniūnijos seniūnas Rimas Jarmala, gimnazijos direktorė Idalija Šukevičienė, bendruomenės pirmininkė Janina Šiupšinskienė. Renginio pradžioje pasiklausyti literatūrinės-muzikinės kompozicijos „Esame ir liudijame Lietuvą“, skirtos Lietuvos valstybės atkūrimo 100-osioms metinėms pažymėti, dar kartą prisiminti ilgo ir sudėtingo laisvės ieškojimo kelio akimirkas, pakvietė Kalbos premijos laureatė Violeta Bakutienė, atvykusi Krokialaukio bibliotekos filialo iniciatyva.

„Lietuva – vienintelė šalis pasaulyje, kuri gali švęsti tris gimtadienius: karaliaus Mindaugo laikų valstybės gimimą, Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ir Kovo 11-ąją – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną“, – pabrėžė monospektaklio autorė ir atlikėja Violeta Bakutienė.

Antroji renginio dalis – tradicinis gimnazijos mokinių dainos konkursas ,,Dainuoju Lietuvai“, kuriame varžėsi gimnazijos priešmokyklinės ir pradinių klasių mokinių grupės, 5-IIIg klasių ir Ūdrijos pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus dainininkai. Pasirodymai buvo vertinami už masiškumą, dainos vokalinį atlikimą, artistiškumą ir aprangą. Nugalėtojai buvo apdovanoti saldžiaisiais prizais ir pažintine ekskursija po Lietuvą.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė