Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Metų knygos rinkimai Krokialaukio bibliotekoje

Spausdinti

Krokialaukio bibliotekoje dar gruodžio mėnesį buvo pradėti Metų knygos rinkimams nominuotų vaikų kategorijos knygų pristatymai ir aptarimai. Juos pradėjome pristatydami knygas ir supažindindami su būsimomis veiklomis. Visus tris mėnesius vaikai skaitė knygas savarankiškai ir per lietuvių kalbos pamokas, aptarinėjo jas, diskutavo. Mažiausiems skaitytojams knygų ištraukos buvo skaitomos ir bibliotekoje. Nominacijoms skirtos knygos buvo eksponuojamos atskirose lentynose, pristatytos, parengiant informacinius stendus, lankstinukus apie knygas ir jų autorius. Paruošta balsadėžė ir informacija apie balsavimą.

E. Daciūtės „Laimė yra lapė“, I. Ežerinytės „Šunojaus diena“, E. G. Gunos „Brolis, kurio nereikėjo“ knygose kalbama apie laimę, pasakojama apie draugystę, dosnumą, praradimo liūdesį ir atradimo džiaugsmą. Apie tai, kas svarbu kiekvienam – dideliam ir mažam – apie laimę. Laimė yra sutikti boružėlę, kuri gali išpildyti vaikų norus, turėti naminį gyvūnėlį, pamatyti gamtoje daug neatrastų, nepažintų vietų arba tiesiog labai smagiai praleisti laiką. Laimė yra turėti brolį, nors jis ir iš vaikų namų…

Perskaitę šias knygas, diskutavome. Savo įspūdžius apie perskaitytas knygas mažieji skaitytojai reiškė ir piešiniais – piešė, kas jiems yra laimė.

Iš V. Šidlausko knygos „Ulfas ir stebuklinga barzda“ vaikai sužinojo, kad geriau neliesti svetimų daiktų, nes gali nutikti taip, kaip nutiko vienam išdykėliui Ulfui Mulfui, kai jis nepaklausė tėčio…

Rebekos Unos knyga „Aš esu Tomas, seklys“ pasakoja apie seklio Tomo nuotykius kaime 1986 m. vasarą, ką tuomet veikė jų bendraamžiai, kai neturėjo nei kompiuterių, nei išmaniųjų telefonų, o kramtomoji guma ir bananai buvo didžiausia retenybė. Pasirodo, kad jie gyveno labai linksmai, prisigalvodavo visokiausių pramogų.

Taigi bibliotekos lankytojai džiaugiasi galimybe perskaityti visas vaikų kategorijai pateiktas knygas, nes kiekviena jų savaip įdomi, kelianti įvairių minčių, skatinanti diskutuoti.

Metų knygos rinkimai baigėsi, tačiau tikimės, kad juose dalyvavusios knygutės ir toliau bus skaitomos mažųjų bibliotekos lankytojų.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė