Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Diena Lietuvai

Spausdinti

Pasitikdami garbingą Lietuvos valstybės jubiliejų, makniūniškiai – mokykla, kaimo bendruomenė ir biblioteka – suvienijo jėgas ir subūrė visus į daugiafunkcio centro salę, kur vyko šventinė popietė, skirta Lietuvos valstybės šimtmečiui. Gražius sveikinimo žodžius tarė Raitininkų seniūnijos seniūnas Arūnas Laukaitis, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, Makniūnų mokyklos vadovė Gita Sakalauskienė ir Makniūnų sodžiaus bendruomenės pirmininkė Dalė Baranauskienė.

Skambant patriotinėms dainoms, aidint posmams Lietuvai, buvo pristatytas Makniūnų filialo vyresniosios bibliotekininkės Berūtos Sadauskienės parengtas leidinys „Raitininkų seniūnijos enciklopedija KITAIP“. Pati šio darbo sumanytoja supažindino su leidinio struktūra, padėkojo savo kolegei Danguolei Baranauskienei, kuri pateikė medžiagą apie Ryliškių kraštą. Popietės koncertinę programą papildė puikių moterų iš Alytaus ansamblio „Romansas“ bei etnografinio ansamblio ,,Apsingė“ atliekamos patriotinės dainos, gražūs posmai, romansai…

Džiaugiamės, kad mūsų bendruomenės gretose yra kovotojas už laisvę Juozas Drobnys, kuris yra apdovanotas Sausio 13-osios atminimo medaliu ir Vyčio Kryžiaus ordino medaliu. Visi, susiėmę už rankų, skambant dainai ,,Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos‘‘, baigėm šventinį koncertą, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui paminėti.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Makniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Berūta Sadauskienė