Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Sėkmingi rezultatai – tai indėlis jaunimui!

Spausdinti

Alytaus rajone nedirbantis, nesimokantis ir teritorinėje darbo biržoje neregistruotas jaunimas gali dalyvauti projekte “Atrask save”, kuris įgyvendinamas nuo 2015 metų.

Šis projektas skirtas jauniems žmonėms padėti integruotis į darbo rinką, įgyti specialybę per antrinę intervenciją-projektą “Naujas startas”. 2017 m. surasti 43 neaktyvūs jaunuoliai, galintys dalyvauti projekto veiklose. Iš visų potencialių dalyvių sutikimą dalyvauti pirminėje intervencijoje pasirašė 40 asmenų 15-29 m., kuriems ir buvo teikiamos projekto paslaugos. Individualiame veiklos plane (toliau IVP planas) numatytas veiklas 100 proc. lankė 95 proc. jaunuolių, o likusieji 5 proc. asmenų nesilankė visose numatytose veiklose. Kokybiškus pasiūlymus dirbti ir mokytis priėmė 77,5 proc. asmenų, iš kurių: 52,5 proc. įsidarbino, 25 proc. pradėjo mokytis, o likusieji 22,5 proc. negavo kokybiško pasiūlymo ir nesugrįžo į darbo rinką ar švietimo sistemą. Savanorystės galimybėmis pasinaudojo 8 asmenys, kurie savanoriavo pasirinktose pelno nesiekiančiose organizacijose, įgijo kompetencijas bei galimybę gauti 0,25 balo stojant į aukštąsias mokyklas.

Lyginant 2017 m. ir 2016 m. rezultatus, IVP plano numatytų veiklų 100 proc. lankomumas išaugo 32 proc., IVP plano veiklų nutraukimas, kai numatytų veiklų lankomumas sumažėjo 32 proc., o kokybiškų pasiūlymų dirbti ar mokytis priėmimas išaugo 35 proc.

Apibendrinant Lietuvos mastu, pagal pateiktus JRD 2017 m. duomenis Alytaus rajono savivaldybės rodiklių pasiekiamumas ir įgyvendinimas per 2017 m. pasiektas 112 proc. Ši savivaldybė yra septintoje vietoje po Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulų, Rokiškio, Pasvalio, Šilalės, Tauragės rajono savivaldybių.

Projektas „Atrask save“ finansuojamas Jaunimo užimtumo iniciatyvos, Europos socialinio fondo ir valstybės biudžeto lėšomis. Tai pirmasis projektas, įgyvendinamas pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos priemonę „Jaunimo užimtumo didinimas“.

Projekto „Atrask save” vietos JGI koordinatorė
Laurita Marčiulionienė