Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Diskusijų valandėlė „Sudegę ant laisvės aukuro“ Vankiškių bibliotekoje

Spausdinti
Kokia nuostabi, Lietuva, esi
Kaipgi nemylėt mums tavęs?
Mūsų džiaugsmas Tu, mūsų skausmas Tu
Savo širdyse saugome tave.

(Kipras Mašanauskas)

Sausio 13 d. Vankiškių bibliotekoje vyko diskusijų valandėlė „Sudegę ant laisvės aukuro“ Laisvės gynėjų dienai paminėti. Bibliotekoje paruošta dokumentinė ekspozicija, skirta sausio 13 d. įvykiams atminti. Miroslavo gimnazijos mokytoja Aurelija Kuncevičienė susirinkusiems papasakojo apie tą dieną vykusius įvykius, vėliau žuvusieji už Lietuvos laisvę buvo pagerbti tylos minute.

Eiles, skirtas Lietuvai ir Laisvės gynėjų atminimui, Lietuvos vėliavos, degančių žvakelių ir neužmirštuolių fone skaitė bibliotekininkė Dalė Kočiūnė, Marijona Račkauskienė, Angelė Paliokienė, Aldona Kelminskienė, jaunieji bibliotekos skaitytojai Neringa, Stankevičiūtė, Gabrielė Marcinkevičiūtė, Milgaudas Žąsaitis, Kamilė Žąsaitytė, Vaiva Kastanavičiūtė ir Livetukė Abromaitytė.

Patriotines dainas, skirtas Lietuvai ir tiems, kurie paaukojo savo gyvybes už Lietuvos laisvę, atliko Vankiškių kaimo ansamblis „Spindulys“ ir grupė „Bent“. Diskusijų valandėlę organizavo Vankiškių biblioteka kartu su partneriais: Vankiškių kaimo bendruomene ir Alytaus rajono kultūros centro Miroslavo skyriumi.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalė Kočiūnė