Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Šarlio Pero pasakų pasaulyje

Spausdinti

Visiems vaikams reikalingos pasakos. Jos moko atpažinti gėrį ir blogį, įskiepija norą būti herojumi. Šarlis Pero, prancūzų rašytojas-pasakininkas, poetas ir kritikas, suprasdamas nepaprastus vaikų poreikius rašė tokias istorijas. Jis yra laikomas literatūrinės pasakos pradininku, ryškiausiu XVII a. pasakų autoriumi. Šarlį Pero išgarsino 1697 metais pasirodžiusi pasakų knyga „Motušės žąsies pasakos“, kurią sudarė 8 pasakos proza, taip pat kelios eiliuotos pasakos.

Sausio 12-ją susitikome su Punios mokyklos pradinukais paminėti 390-ąsias šio rašytojo gimimo metines. Pirmiausia vaikus trumpai supažindinau su rašytojo biografija bei spaudinių parodėle „Literatūrinės pasakos pradininkui Šarliui Pero – 390“. Apžiūrinėdami parodoje esančias knygeles, prisiminėme mėgstamiausius pasakų herojus: Batuotą katiną, Miegančiąją gražuolę, Pelenę, Raudonkepuraitę ir kt. Kad kalbos neprailgtų, pakviečiau vaikus pasižiūrėti animacinį filmuką „Batuotas katinas“ iš senosios animacijos aruodų. Gudragalvis katinas ir jo nepakartojami nuotykiai prikaustė vaikų dėmesį, o ir aš mielai grįžau į kupiną stebuklų vaikystės pasaulį.

Na, o popietės pabaigoje surengėme trumpą klausimų-atsakymų viktoriną: 3 ir 4 klasės mokiniai gavo iš anksto raštu paruoštus klausimus, į kuriuos galėjo atsakyti naudodamiesi spaudinių paroda, o tuo tarpu 1-2 klasės vaikai atsakinėjo į klausimus iš ką tik matyto filmuko. Nors vieniems sekėsi geriau, kitiems – prasčiau, bet visiems užteko saldžių prizų – kokia gi būtų popietė bibliotekoje be apdovanojimų!

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn bibliotekininkė
Irena Kaškonienė