Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Gelsta klevo lapas – rudenėli, labas“

Spausdinti
„Ruduo – tai antrasis pavasaris, kai kiekvienas lapas – gėlė…“ /A. Kamiu/

Lapkričio 18 d. Mergalaukio bendruomenė kartu su Mergalaukio biblioteka organizavo rudens popietę „Gelsta klevo lapas – rudenėli, labas“. Smagioje popietėje panoro dalyvauti ne tik mokiniai, bet ir vyresni bendruomenės nariai. Su džiaugsmu jiems atvėrėme bendruomenės salės duris – juk gausesniame artimos aplinkos žmonių būryje garsiau skamba juokas, labiau jaučiamas kolektyviškumo bei tolerancijos jausmas. Į salę visi rinkosi nešini įvairiomis, pačių užaugintomis daržovėmis, surinktais medžių ir gėlių lapais, kankorėžiais bei vaišėmis, pagamintomis iš rudeninio sodų ir daržų derliaus.

Šventės metu žiūrovų nebuvo, nes visi, pasiskirstę grupelėmis, kūrybinėse dirbtuvėse iš atsineštų rudens gėrybių gamino eksponatus parodėlei. Kadangi tai rudens šventė, tai ir visi žaidimai, eilėraščiai, mįslės buvo tik apie rudenį. Smagūs žaidimai kvietė pajudėti. Pasidaliję į dvi komandas, dalyviai rungtyniavo linksmose estafetėse, užrištomis akimis ragavo daržoves, kurių pavadinimus turėjo atspėti, ėjo lenktynių kas greičiau nulups bulves, kas daugiau įmins mįslių, padeklamuos eilėraščių apie rudenį.

Šventės metu bibliotekininkė Sigutė Karčiauskienė įteikė padėką aktyviausiai Mergalaukio bibliotekos skaitytojai Beatričei Valentinavičiūtei, kurią perdavė Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas. Taip pat padėkojo vaikams: Evai Vasiljevaitei, Evaldui Vasiljevui, Kornelijai Burdulytei, Augustei Vasiljevaitei, Sauliui Bardzilauskui, Audriui Kestauskui, Deivydui Zmejauskui, Jauniui Bagdžiūnui ir padovanojo po saldų adventinį kalendorių už aktyvų dalyvavimą bibliotekoje organizuojamuose renginiuose.

Popietės pabaigoje visi kartu sušokome bendrą šokį, kurio pagrindinius žingsnelius parodė Mergalaukio bendruomenės narė Gitana Pangonienė.

Pasibaigus šventei visi neskubėjo skirstytis namo. Maloniai bendraudami vaišinosi atsineštomis vaišėmis, ragavo naminę duoną, kurią iškepė Mergalaukio bendruomenės seniūnaitė Inga Vasiljevienė.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė