Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Eilėraštis – tai jausmų ir minties blyksniai“

Spausdinti
„Neskaudina ruduo, jo iškilmingos spalvos žavi,
džiaugiuos tuo grožiu su rudeniu kartu.
Delnus glaudžiu aš prie auksinio klevo –
jo nerimą ugninį suprantu“. /Scholastika Kavaliauskienė/

Kartu su sklandančiais voratinkliais, krentančiais spalvingais rudeniniais lapais atskrenda ir suvokimas, kad štai jau vėl metų laiko ratas pasisuko. Tokiu metu staiga supranti, kad reikia gaudyti kiekvieną gražaus rudens minutę ir ją išnaudoti kuo turiningiau. Tą ir stengėsi daryti lapkričio 10 d. Vankiškių bibliotekoje vykusios vakaronės „Eilėraštis – tai jausmų ir minties blyksniai“ su poete Scholastika Kavaliauskiene dalyviai, nes poezija be galo tinka rudeniui.

Scholastika Cibulskaitė-Kavaliauskienė gimė 1943 m. vasario 20 d. Alytaus apskrityje, Butrimonių valsčiuje, Klydžionių kaime. Mokėsi Butrimonių vidurinėje mokykloje, vėliau – Daugų žemės ūkio technikume. Baigusi mokslus, dirbo agronome. Alytuje gyvena nuo 1969 metų, o eilėraščius pradėjo rašyti dar vaikystėje. Poetė yra Alytaus apskrities literatų klubo „Tėkmė“ narė, dalyvauja bei skaito savo kūrybą klubo renginiuose. Yra parašiusi ir išleidusi net dvidešimt knygų.

Vakaronės metu poetė Scholastika Kavaliauskienė pristatė savo naujausius leidinius, vyko jos išleistų leidinių paroda „Sidabriniais voratinklių tiltais“. Visi norintys galėjo įsigyti poetės knygų su autografu ir nuoširdžiais autorės linkėjimais. Vakaronės metu poetės eilėraščius skaitė jaunieji bibliotekos skaitytojai: Neringa, Gabrielė, Aurimas, Augustinas bei vyresnio amžiaus skaitytojos: Angelė, Marytė, Aldona, Vankiškių kaimo seniūnaitė Rūta, vyresnioji bibliotekininkė Dalė.

Vakaronės dalyviai išgirdo svarų poetinį žodį, kuris ne tik padeda susigrąžinti prabėgusios vasaros šilumą, bet ir gydo, ramina, paguodžia. Skambias dainas susirinkusiems dovanojo Alytaus jaunimo centro vokalinės studijos „Šypsena“ vyr. mokytoja Dalia Kazlauskienė, Alytaus miesto bendruomenės centro vokalinė instrumentinė grupė „Dzūkijos aidas“ /vadovai R. ir A. Tamašauskai/.

Vakaronės dalyviai turėjo galimybę susipažinti su bibliotekoje veikiančia Angelės Paliokienės, Irinos Suščenkovos ir Marytės Gražulienės rankų darbo mezginių paroda, taip pat spaudinių paroda, skirta kunigui, profesoriui, poetui Jonui Mačiuliui-Maironiui – 155 „Lietuva brangi“.

Vėliau visi kartu skaitėme eiles, dainavome, šokome, bendravome prie arbatos puodelio, turiningai leidome laiką. Tokie susibūrimai praskaidrina sielą tamsiais rudens vakarais.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalė Kočiūnė