Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Pivašiūnų bibliotekoje

Spausdinti
Atsiliepdami į Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje siūlymą dalyvauti Šiaurės šalių bibliotekų savaitėje, Pivašiūnų bibliotekos mažieji skaitytojai – Pivašiūnų gimnazijos 3 ir 4 klasių mokiniai su savo mokytojomis Daiva Ambrasiene ir Rima Zajančkauskiene – ėmė atsakingai ruošėsi būsimam renginiui. Skaitymui rinkosi šių šalių rašytojų knygas. Populiariausia knyga, žinoma, išliko A. Lindgren „Pepė Ilgakojinė“, o trečiokai garsiniam skaitymui pasirinko T. Janson „Tėtis ir jūra“.

Lapkričio 13 d.9 val. vaikai rinkosi į biblioteką, kurioje veikia parodos „Šiaurės šalių literatūra vaikams“ ir „A. Lindgren – mylimiausia vaikų rašytoja“. Bibliotekininkė trumpai papasakojo apie Šiaurės šalis, iniciatyvą rengti šių šalių literatūros savaitę. Plačiau papasakojo apie švedų rašytoją Astridą Lindgren, kurios 110-ąjį gimtadienį minime lapkričio 14 d., pristatė jos kūrybą. Po to vaikai garsiai skaitė nurodytų kūrinių ištraukas, kuriose labai vaizdingai aprašomos salos ir gyvenimas jose, nes šių metų tema ir buvo salos. Net ir piešinius vaikai pažadėjo nupiešti, kaip patys įsivaizduoja salas.

Kitą dieną vyko viktorina „Ką žinai apie šiaurės šalis?“ Vaikai susiskirstė į dvi komandas: PROTINGUOLIAI ir JĖGA. Visiems reikėjo atsakyti į klausimus, kurie taip pat buvo susiję su Šiaurės šalimis ir šių šalių vaikų literatūra. Abiem komandoms sekėsi gerai, pralaimėjusių nebuvo.

Dėkoju Pivašiūnų gimnazijos direktoriaus pavaduotojai ugdymui teatro mokytojai metodininkei Virginijai Venčkauskaitei bei mokytojoms Daivai Ambrasienei ir Rimai Zajančkauskienei, padėjusioms organizuoti šias „keliones“ po Šiaurės šalis.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Marytė Burneikienė