Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Krokialaukiečius sušildė „Darbeliai iš vilnos“

Spausdinti

Lapkričio 8 d. Krokialaukio bibliotekoje vyko edukacinis užsiėmimą, kuriame vilnos vėlimo paslaptis susirinkusiems atskleidė Alytaus rajono neįgaliųjų draugijos rankdarbių būrelio vadovė Aldona Žukauskienė.

Vilnos vėlimas atrastas jau seniai, tačiau iki šių laikų ši vėlimo technika nėra užmiršta. Tai viena seniausių neaustinių medžiagos formų, kuriai pasigaminti nereikia naudoti jokių rišamųjų elementų, tik mechaninio darbo, karščio ir vandens. Ir rezultatas garantuotas – tvirtas vilnos pluoštas.

„Nors tai atrodo taip paprasta, bet patys velti daiktai pribloškia ne vieną. Šiandien galėsite įsitikinti, kad ir jūs galite pasigaminti unikalių veltų dirbinių, papuošalų ir aksesuarų“ – kalbėjo vyresn. bibliotekininkė Jolita Vaičiulienė, pradėdama edukacinį užsiėmimą „Darbeliai iš vilnos“.

Pirmiausia susirinkusieji buvo supažindinti su vilnos vėlimo būdais: tradiciniu vilnos vėlimu karštu vandeniu ir muilu arba veltinio vėlimu specialia adata – „sausu vėlimu“. A.Žukauskienė pristatė savo darbų kolekciją, pateikė nemažai praktinių patarimų, kaip atnaujinti drabužį, kokiu būdu geriau tai atlikti, kada naudoti paprastą vėlimą, o kada jau būtinas tik „sausas vėlimas“.

Edukacinio užsiėmimo dalyviai patys išbandė savo jėgas, veldami burbulus arba puošdami paveikslus. Pradžia puiki – toliau reikia tik noro ir kantrybės, tuomet visus galėsime nudžiuginti savo darbeliais.

 Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Jolita Vaičiulienė