Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Boso dienos proga bibliotekos direktoriui buvo įteikta kvapni ir maistinga „puokštė“

Spausdinti

Spalio 16 d. po ilgai trukusių musoninių liūčių, supūdžiusių ne tik visą žemdirbių derlių, bet ir šviesią Lietuvos žemės ūkio ateitį, danguje nelauktai nušvito saulutė, pranašaudama giedrą dieną bei plačias žmonių šypsenas.

Taip jau nutiko, jog šią spindulingą dieną Lietuvos šviesuomenė buvo pasirengusi švęsti net tris šventes: dvi linksmas ir vieną liūdną. Liūdnosios datos neminėsime, nes liūdesio ir depresijos Lietuvoje – nors vagonu vežk. Geriau pakalbėsime apie linksmus ir nuotaikingus dalykus, minimus šią dieną. Apie Boso ir Pasaulinę maisto dieną.

Iš pažiūros šie du dalykai atrodo kardinaliai nesuderinami ir diametraliai nesusiję. Boso diena ir maisto diena. Tačiau, žvelgiant iš kitos pusės, retoriškai galime savęs paklausti: o koks gi Bosas nemėgsta skaniai pavalgyti? Turbūt daugeliui sunku patikėti, jog Bosas, it koks nesubrendęs paauglys, mistų kebabais, čeburekais bei traškučiais. Ir dar visą šį „marmalą” gausiai užgertų saldžiai lipnia „Coca cola“ ar nuo dumblių pažaliavusiu „Sprite“.

Tikras įstaigos bosas, jei jis išties tikras, privalo kasdien ir reguliariai maitintis sveikais, lietuviškais, ekologiškais produktais. Juolab, kad ir finansai tai daryti leidžia. Tokiais, kaip šalto-karšto rūkymo dešrelėmis (be duonos), aitriosiomis paprikomis (kolektyvo kerštas už bjaurų Boso charakterį Nr. 1), svogūnais ir česnakais („kvapnus“ kolektyvo kerštas už bjaurų Boso charakterį Nr. 2), vytinta jautiena (tąsus kolektyvo kerštas už bjaurų Boso charakterį Nr. 3), raudonskruosčiais LSDP ridisiukais, rūkytais sūreliais, (nes Bosas mėgsta viską, kas rūkyta ar perrūkyta, tik jokiu būdu – „nedarūkyta“).

Manote, jog jau pakaks? Jog skaitydami jau baigiate paspringti seilėmis? Pritariu, nes šiandien, pirmadienį, 2017 m. spalio 16 d., 10 val. 03 min. ir 04 sek. Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Boso dienos proga iš kolektyvo gavo „stilizuotą“ puokštę iš mano žemiau išvardytų produktų, kurią vainikavo įžūliai stirksantis žaliastiebis poras, primenantis… Tiek to. Geriau savo įžvalgas pasiliksiu sau.

Apmaudžiausia tai, jog, gavęs kvapnią ir maistingą „puokštę“, mūsų „mylimas“ Bosas įžūliai užsirakino savo kabinete ir neatsiliepė į įnirtingus, amžinai alkanų kolegų beldimus. Lai būna sprangi jam lietuviška dešrelė…

Nusivylęs (Pasipiktinęs?) Arnoldas Šatrauskas