Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Knygos „Kontis ir Tvarkius“ pristatymas Daugų bibliotekoje

Spausdinti

Penktadienis – 13 diena. Kai kas sako, kad ji nelaiminga, bet mums labai smagu, jog tą dieną Daugų gimnazijoje buvo pristatyta Aldonos Zinkevičiūtės-Jankauskienės knyga „Kontis ir Tvarkius“. Knygos pristatymą organizavo Daugų biblioteka ir Daugų bendruomenės pirmininkė Raimonda Šilalienė.

Aldona Zinkevičiūtė-Jankauskienė gyvena Pocelonių kaime, ji yra bendruomenės „Perkūnkalnis“ pirmininkė, AlytusPlius.lt redaktorė. Ją pasveikino vaikai su daina „Labas“ (mokyt. Daiva Laniauskienė). Trečios klasės mokiniai suvaidino sceninį vaizdelį, kaip reikia rūšiuoti šiukšles (mokyt. Raimonda Šilalienė). O ką galima pagaminti iš atliekų? Tai parodė pradinių klasių mokinių paruošta buitinių atliekų paroda. Džiaugsmo galima atrasti visur: darbe ir namuose, žmonių širdyse ir svajonėse ir net šiukšlių konteineryje.

Kaipgi jaučiasi mūsų išmesti, nereikalingi daiktai, atsidūrę konteineryje, ką jie pasakoja vienas kitam? Klausėmės pasakojimo, kaip Tetrapakas ir Grietinėlė pamilo vienas kitą ir nenorėjo skirtis. Apie tai pasakojo antrokai: Gabrielė Ptašnykaitė, Ąžuolas Karpiejus, Mantvydas Perlaitis. Juos paruošė vyresn. bibliotekininkė Valė Remeikienė. Autorė, pristatydama knygą, pasakojo, kas ją paskatino ir kaip sekėsi rašyti.

Tai knyga ne tik apie šiukšles ir atliekų rūšiavimą, bet ir apie visų mūsų norą jaustis reikalingais. Vaikai uždavinėjo klausimus ir atsakinėjo į autorės pateiktus klausimus. Teisingai atsakę, gavo dovanų: knygą su autorės autografu. Vyresn. bibliotekininkė Lina Jakimavičienė skaitė ištrauką iš pristatomos knygos bei apdovanojo „Vasaros iššūkio“ nugalėtojus. Geriausių skaitytojų diplomai buvo įteikti Laurynai Cickevičiūtei, Linui Sabaičiui ir Vakarei Juškevičiūtei.

Šis knygos pristatymas pamokė vaikus, jog atliekas reikia rūšiuoti. Tai lengviausias būdas atsilyginti gamtai už jos dovanas. Už renginių organizavimą ir glaudų ir nuoširdų bendradarbiavimą su biblioteka dėkojame bendruomenės pirmininkei Raimondai Šilalienei. O knygelės autorei Aldonai Zinkevičiūtei-Jankauskienei linkime parašyti dar ne vieną knygą vaikams.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė