Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Draugauk su knyga

Spausdinti

Spalio mėnesio pradžioje Simno filialo vyresn. bibliotekininkė pakvietė visus Simno gimnazijos pirmokus į edukacinę pamoką „Draugauk su knyga“. Tai jau antrasis mažųjų apsilankymas Knygų karalystėje, todėl jie sužinojo, kaip išdėstytos knygutės bibliotekos lentynose, pamatė, kur yra mažųjų skyrius, galėjo apžiūrėti ir pavartyti pačias didžiausias ir mažiausias knygas, esančias bibliotekoje. Vaikai spėliojo, kiek knygų saugoma bibliotekoje, o atspėjusieji buvo „pamaloninti“ saldžiu prizu. Bandyti spėjimai buvo nuo dviejų šimtų iki vieno milijono (iš tikrųjų – apie 9 tūkstančiai) egzempliorių.

Pirmokai sužinojo, kaip reikia saugoti knygeles: laikyti tinkamoje vietoje, nelankstyti kampų, naudotis skirtukais, o įplyšusias „pagydyti“. Jie ne tik buvo supažindinti su bibliotekos taisyklėmis, bet ir gavo dovanų – po knygų skirtuką.

Susipažinę su biblioteka, mažieji lankytojai klausėsi sekamos pasakos, o paskui ją iliustravo. Atsisveikindama bibliotekininkė pakvietė pirmokus bibliotekoje lankytis dažniau ir tapti aktyviais jos skaitytojais.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Simno filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Daniulevičienė