Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Popietė Santaikoje „Kai visas metų turtas smilkiniuos“

Spausdinti

Spalio 6 d. Santaikos bibliotekoje vyko popietė „Kai visas metų turtas smilkiniuos“, skirta Pagyvenusių žmonių dienai paminėti.

Nuskambėjo Juozo Kavaliausko atliekama daina „Metų turtas“, bibliotekininkė Laima Petkevičienė perskaitė savo kūrybos eilėraštį „Nuostabus ruduo“. Renginių organizatorė Rasa Navakauskienė senjorams paporino keletą linksmų dzūkiškų istorijų bei paruošė įvairių užduočių – įminti mįslę, užbaigti patarlę. Už kiekvieną teisingą atsakymą senjorams buvo įteikta dovanėlė.

Vėliau senjorai buvo supažindinti su grafikos menu. Bibliotekininkė papasakojo apie šios meno šakos atsiradimo istoriją, taip pat supažindino su dvasinės ir psichologinės būsenos menu „Mandala“, parodė savo dukros Gerdos Petkevičiūtės baigiamąjį dailės egzamino piešinį, kuriame vyrauja grafikos ir mandalos sintezė.

Senjorams buvo pasiūlyta piešti. Jie mielai tą ir darė. Fraktalinis menas – tai piešiniu perteiktas dabartinės žmogaus būsenos jausmas. Senjorai piešė užsimerkę, o atsimerkę savo piešinius nuspalvino. Vėliau bibliotekininkė papasakojo apie kiekvieno piešinyje pasirinktų spalvų reikšmę, apie tai, kad piešimas ne tik ramina, bet ir padeda lankstyti rankų sąnarius. Piešiant aktyviai dirba žmogaus smegenys, o jam užsimerkus – pailsi akys. Tokiu būdu žmogus gali atsipalaiduoti.

Renginio metu skambėjo pačios gražiausios trio „Žolynų sakmė“ ir Juozo Kavaliausko atliekamos dainos. Visi vaišinosi arbata, skaniais pyragais ir naminiu sūriu.

Mūsų gražaus Santaikos kaimelio senjorai dėkojo už gražią, šiltą ir jaukią šventę. Taip smagu buvo kartu pabūti, pabendrauti, padainuoti, pasikalbėti. Sutarėme pasimatyti ir kitais metais.

Renginio organizatorius – ARSVB Santaikos filialas, partneris – Santaikos kultūros namai.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Santaikos filialo vyresn. bibliotekininkė
Laima Petkevičienė