Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rajono bibliotekininkų pasitarime buvo aptarti ir bibliotekinės veiklos, ir kelionių klausimai

Spausdinti

Šiandien Alytaus rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko pirmasis po vasaros atostogų rajono bibliotekų darbuotojų gamybinis pasitarimas. Prieš pradėdamas susirinkimą, rajono viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas gimtadienio proga pasveikino Kumečių filialo vyresn. bibliotekininkę Nijolę Pocevičienę, sulaukusią gražaus jubiliejaus, ir įteikė jai sveikinimą bei raudonų rožių puokštę.

Vėliau įstaigos vadovas apžvelgė beveik visą vasarą trukusį apskrities viešųjų bibliotekų organizuotą „Skaitymo iššūkį“, kuriame Vilniaus regiono bibliotekų tarpe aktyviausia pripažinta rajono viešoji biblioteka.

„911 – tai ne tik JAV pagalbos telefono numeris, bet ir rajono gyventojų perskaitytų knygų skaičius“, – pristatydamas galutinius iššūkio rezultatus juokavo bibliotekos direktorius. Vadovas pasidžiaugė, jog bendroje, visų iššūkyje dalyvavusių regionų bibliotekų įskaitoje, rajono viešoji liko ketvirta ir nusileido tik Kauno regiono bibliotekoms. Buvo įvardyti geriausiai iššūkyje pasirodę Daugų, Punios ir Krokialaukio filialai, tačiau nepagailėta kritikos ir keletui neaktyvių filialų darbuotojų, nesudominusių akcija savo skaitytojų ar pritraukusių itin mažą jų kiekį.

„Kaip buvęs sportininkas esu maksimalistas, tad dalyvaudami kitų metų „Skaitymo iššūkyje“ sieksime, jog rajono viešoji būtų bent tarp trijų pagrindinių prizininkių“, – ateities planais dalijosi bibliotekos direktorius.

Vadovas pasidžiaugė, jog rugsėjo 18 d. 15 val. bus atidaryta nauja Užupių biblioteka. Ji bus įkurta uždaromo neperspektyvaus Balninkų filialo fondų pagrindu. Taip pat vadovas bibliotekininkams pristatė ir dvi naujas Vankiškių ir Verebiejų filialų darbuotojas: Dalę Kočiūnę ir Eglę Burdzilauskienę.

Bibliotekininkystės ir fondų organizavimo skyriaus vedėja Jūratė Šalaševičienė paragino filialų darbuotojus aktyviau rinkti geriausius rajono skaitytojus bei knygnešius.

Vėliau susirinkusiems pasisakė rajono viešosios bibliotekos projekto „Atrask save“ JGI koordinatorė Laurita Marčiulionienė. Ji pristatė šio projekto tikslus bei uždavinius ir, papasakojusi apie savanorystės programą, pakvietė visus bibliotekos darbuotojus geranoriškai įsijungti į šį judėjimą. Koordinatorė paprašė rajono bibliotekų darbuotojus kuo aktyviau bendradarbiauti su vietos bendruomenėmis, padedant išaiškinti niekur nesimokančius ir nedirbančius jaunuolius, kuriems būtų galima suteikti reikiamą pagalbą.

Pasitarimo pabaigoje buvo aptarti ir kiek linksmesni kelionių bei ekskursijų klausimai. Praėjusį rudenį rajono bibliotekininkai viešėjo Anykščių krašte, tad šiemet buvo nutarta pakeliauti po gimtąją Dzūkiją ir aplankyti Varėnos rajone esantį etnografinį Zervynų kaimą, garsėjantį autentiška architektūra ir archajiškais papročiais. Tad sugrįžus iš kolegų tikimės ne tik „karštų“ kelionės įspūdžių, bet ir neatvėsusios dzūkiškos grikinės babkos.

Arnoldas Šatrauskas