Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Apdovanojimai „Kryptis LIETUVA“

Spausdinti

Apdovanojimų „Kryptis LIETUVA“ tikslas ­­– pagerbti biudžetines ir viešąsias įstaigas, nevyriausybines organizacijas, bendruomenes, socialiai atsakingo verslo įmones ir privačius asmenis, kurie savo iniciatyvomis skatina svetur gyvenančius tautiečius sugrįžti ir dirbti Lietuvoje, konsultuoja sugrįžusius arba norinčius sugrįžti, padeda integruotis parvykusiems po daugelio metų, praleistų svetur.

Kas gali teikti paraiškas?

Biudžetinės ir viešosios įstaigos, nevyriausybinės organizacijos, bendruomenės, verslo įmonės ir privatūs asmenys.

NOMINACIJOS

Už paskatinimą sugrįžti ir įsidarbinti Lietuvoje

Lietuvos, kaip patrauklios vietos gyventi, dirbti ir mokytis, įvaizdžio formavimas.  Lietuvos pasiekimų ir sugrįžusių žmonių sėkmės istorijų viešinimas, pagalba sugrįžusiems įsidarbinti.

Už indėlį konsultuojant sugrįžtančius

Sugrįžusių arba planuojančių parvykti konsultavimas jiems aktualiausiais klausimais. Informavimas apie švietimo sistemą, vaikų darželius, mokyklas, įsidarbinimo galimybes, sveikatos priežiūros sistemą, būsto nuomą ar įsigijimą. Asmeninės pagalbos teikimas tvarkantis dokumentus valstybės ar savivaldos institucijose.

Už pagalbą sugrįžusiems integruotis Lietuvoje

Sugrįžusių integravimas į vietos bendruomenes, pagalbos teikimas adaptacijos Lietuvoje laikotarpiu, pavyzdžiui, lietuvių kalbos kursų organizavimas, psichologinių konsultacijų teikimas, laisvalaikio veiklų vaikams inicijavimas ir organizavimas. Vietinių bendruomenių kūrimas, pavyzdžiui, žmonių, gyvenusių tam tikroje šalyje ir sugrįžusių, telkimas.

Apdovanojimų „Kryptis LIETUVA“ idėja

Visuomenė taip pat kviečiama siūlyti idėjas, kaip paskatinti svetur gyvenančius tautiečius sugrįžti ir dirbti Lietuvoje, padėti integruotis savo šalyje po daugelio metų, praleistų svetur.

Iniciatyvas ir idėjas kviečiame registruoti interneto svetainės skiltyse „Registruok iniciatyvą“ arba „Pasiūlyk idėjąiki 2017 m. spalio 1 d.

„Kryptis LIETUVA“ geriausios iniciatyvos ir idėjos bus apdovanotos 2017 m. spalio 30 d. vyksiančio Lietuvos diasporos forumo metu. Iniciatyvas vertins ir geriausias atrinks  Vyriausybės kanceliarijos sudaryta komisija. Dėl geriausios „Kryptis Lietuva“ idėjos spręs visuomenė.

 Apdovanojimus inicijuoja ir organizuoja Vyriausybės kanceliarija. Globėjas – Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

 Visi KARTU kurkime Lietuvos sėkmės istoriją!

SUSISIEKITE: KryptisLietuva@lietuva.lt arba  8 (706) 61818.