- Alytaus rajono viešoji biblioteka - https://www.alytus.rvb.lt -

Vasaros laisvalaikį leiskime kitaip

Spausdinti

Vasara – dažniausiai poilsio ir atostogų metas. Ilsėtis yra naudinga, tačiau ne visi tai moka. Vaikai ir jaunimas dažnai ilsisi netinkamai, todėl po ilgų vasaros atostogų grįžta ne visiškai pailsėję. Siekiant išvengti pasyvaus laisvalaikio, galima atrasti kitokių poilsio būdų, kurie ne tik suteiktų galimybę atsipalaiduoti, bet atneštų ir teigiamą naudą žmogui.

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras pakvietė vasarą laisvalaikį leisti kitaip ir išmokti žaisti naujus, visame pasaulyje gerai žinomus stalo žaidimus: „Notre Dame“, „Carrassonne“, „Dixit Odyssey“, „Katano salo naujakuriai“ ir dar daugiau. Strateginiai stalo žaidimai padeda lavinti strateginį bei meninį požiūrį, aktyvinti smegenų veiklą, atsipalaiduoti ir smagiai praleisti laiką.

Bendradarbiaujant su Alytaus rajono savivaldybės bibliotekomis, visuomenės sveikatos priežiūros specialistės Jolanta Jakubauskienė ir Aušrinė Galkevičienė, „apsiginklavę“ įvairiais žaidimais, atvyko į Ūdrijos mokyklą-daugiafunkcį centrą. Čia jų laukė aktyviausios bibliotekos skaitytojos, pasiruošusios kitaip praleisti vasaros laisvalaikį. Jos mokėsi žaisti kelis stalo žaidimus, tačiau sudėtingiausias, pareikalavęs daug laiko ir susikaupimo, buvo strateginis žaidimas „Notre Dame“. Kiti žaidimai buvo taip pat labai įdomūs ir linksmi, todėl visiems buvo smagu kartu leisti laiką ir atsipalaiduoti.

 Dėkojame Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojoms už gražų bendradarbiavimą ir novatoriškas idėjas.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ūdrijos filialo vyresn. bibliotekininkė
Rita Karpičienė