- Alytaus rajono viešoji biblioteka - https://www.alytus.rvb.lt -

Krokialaukio bibliotekoje apsilankė Pepė ir Karlsonas

Spausdinti

Krokialaukio biblioteka prisijungė prie apskričių viešųjų bibliotekų iniciatyvos, kurios metu Lietuvos gyventojai buvo pakviesti priimti skaitymo iššūkį ir leistis į vasaros nuotykį su knyga. „Skaitymo iššūkis“ – tai nuotaikingas žaidimas. Jo tikslas – per vasarą įveikti 10 skaitymo užduočių, kurios sukurtos įvairioms amžiaus grupėms. Iššūkį priėmė 4 skaitytojai, iš kurių 3 jau atliko pateiktas užduotis

Liepos 28 d. vyresn. bibliotekininkė Jolita Vaičiulienė pakvietė vaikus ir tėvelius į renginį „Vasara su knyga“, skirtą „Skaitymo iššūkio“ populiarinimui. Renginį pradėjusi bibliotekininkė susirinkusiems papasakojo apie vykstančią iniciatyvą ir kaip galima prie jos prisijungti.

Netikėtai visi išgirdo garsų beldimą į duris. Kas tai? Vaikai atidarė duris ir nustebę pasitiko Pepę ir Karlsoną, kurie ieškojo bibliotekos, nes labai norėjo paskaityti knygų. Susipažinę su vaikais, Pepė ir Karlsonas skaitė daug vaikiškų knygelių, žaidė žaidimus, minė įvairias mįsles, dėliojo dėliones. Knygų personažai turėjo daug įvairių prizų, knygų skirtukų, saldainių, vaikiškų apyrankių, balionų, kuriuos dalijo vaikams, teisingai atlikusiems užduotis. Po to Pepė ir Karlsonas vaikus pakvietė į lauką pūsti burbulų ir balionų, žaisti žaidimų. Renginio pabaigą vainikavo saldainių lietus.

Ačiū Pepei (vyresn. bibliotekininkė Daiva Balionienė) ir Karlsonui (vyresn. bibliotekininkė Nijolė Pocevičienė), dovanojusiems visiems vaikams puikią nuotaiką.

 

                                                                                         Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Jolita Vaičiulienė