Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Edukacinė popietė su Rasa Benedikiene Alovės bibliotekoje

Spausdinti

Vasara – puikus laikas. Net ir tada, kai nelepina saulėtomis dienomis… „Vasarą atpažinčiau užrištomis akimis – iš žemuogių saldumo, iš pelynų kartumo“, – taip rašė Jurga Ivanauskaitė. Šiemet vasara nelepina puikiu oru, tačiau net ir lietingiausią dieną galima susigalvoti įdomių veiklų.

Liepos 19 d. Alovės bibliotekoje vyko edukacinė popietė „Vasaros džiaugsmų knygelė“. Visą knygelės gaminimo procesą paaiškino ir įgyvendinti padėjo lėlininkė Rasa Benedikienė. Ji jau ne pirmą kartą aktyviai įsijungia į bibliotekos veiklą. Rasa nuoširdžiai dalinasi savo sugebėjimais ir žiniomis: čia yra surengusi savo pagamintų interjerinių lėlių parodas, mokė vaikus pasigaminti lėlytes iš modelino, rišti juostas. Kokios veiklos besiimtų, ji viską daro su įkvėpimu ir meile. Su savimi kūrėja atsinešė keletą pačios pagamintų užrašinių. Jos skirtingos, dailiai dekoruotos ir labai mielos.

Menininkės vadovaujamos, žingsnelis po žingsnelio pakartojome visą darbų eigą, ir pamažu mūsų rankose gimė mažos knygelės. O maloniausias darbelis – užrašinių dekoravimas. Čia jau galėjome pasirinkti kaip norime papuošti savo užrašinę, kurioje užrašysime gražiausias vasaros akimirkas.

Išsinešėme ne tik knygeles, bet ir R. Benedikienės palinkėjimą: „Daryk tai, ką gali, ten, kur esi, su tuo, ką turi“.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė