Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rytmečio nuotykiai Daugų bibliotekoje

Spausdinti

„Vasaros skaitymo iššūkis“ – tai žaismingos varžytuvės, vyksiančios visą vasarą. Šia iniciatyva siekiama skatinti visuomenės, ypač vaikų ir jaunimo, susidomėjimą knygomis, dalytis informacija apie vertingą literatūrą bei propaguoti skaitymą kaip laisvalaikio pomėgį.

Kad skaitymas gali tapti patrauklia veikla, linksmu nuotykiu, žaidimu, rodo „Vasaros skaitymo iššūkio“ dalyvių gausa. Ši akcija atkreipė Daugų bendruomenės dėmesį, jos dalyviai skaito, dalijasi savo nuomone apie perskaitytas knygas, atlieka iššūkio užduotis, mokytojai skatina savo mokinius įsijungti į žaidimą.

„Mėgaukis skaitymu! Priimk skaitymo iššūkį ir leiskis į nuotykį!“ – taip biblioteka kvietė lankytojus dalyvauti renginyje „Rytmečio nuotykiai bibliotekoje. Garsinis nuotykinių knygų skaitymas, piešimas”.

Šis renginys – tai puiki proga palaikyti ryšius su skaitytojais, galimybė kartu atlikti įvairias kūrybines užduotis. Visi kartu skaitėme Linos Žutautės knygeles „Kakė Makė“. Vaikai išsirinko nuotykinės literatūros knygas, jas tyliai skaitėme ir piešėme nuotykį. Labai smagu, kad vaikų nuotykis buvo susijęs su biblioteka, skaitymu ir vasara bei tos dienos rytmečio nuotaika. Pavargę nuo įtempto darbo, žaidėme stalo žaidimus, statėme simbolinį perskaitytų knygų bokštą, po to susėdome priešpiečių.

Vaikai jau perskaitė „Skaitymo iššūkio“ knygeles, tad rinkosi naujas. Su malonumu jų lankstinukuose įklijavome akcijos lipdukus – patvirtinimą apie įvykdytas užduotis.

„ Vasaros skaitymo iššūkis“ vyks visą vasarą. Mėgaukis skaitymu!

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė