Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Gražių dainų ir darbų pynė Lietuvos Valstybės atkūrimo 100-mečiui

Spausdinti

Šiemet Valstybės atkūrimo dienos proga giedoti „Tautišką giesmę“ žmonės buvo kviečiami ant piliakalnių, nes šie metai ypatingi – minimi Piliakalnių metai. Piliakalnis nėra tik kalnas. Kai apie kurį nors iš jų kalbame, kažkur širdies gelmėje išnyra jausmas, kad šis gamtos ir istorijos kampelis liudija šlovingus šalies laikus, mena didingą Lietuvos istoriją ir kviečia pasikapstyti savo paties šaknyse.

Alytaus rajono savivaldybė pakvietė valstybės himną sugiedoti ant vieno iš keturių rajone esančių piliakalnių, kurie yra Lietuvos istorijos, vienybės ir drąsos simboliai. Tai – Punios, Pivašiūnų, Kaukų piliakalniai ir Daugų Šventapetrio kalnas. Jie yra 100 svarbiausiųjų šalies piliakalnių tarpe. Mums didelė garbė, kad mūsų Kaukų piliakalnis pateko į svarbiausiųjų “šimtuką” ir šiemet, kaip ir kasmet, bet dar iškilmingiau nuo jo nuskambėjo Lietuvos himnas. Susirinko 170 įvairaus amžiaus piliečių .Skambėjo gražiausios patriotinės ir lietuvių liaudies dainos, ant laužo virė „draugystės” sriuba, vyko draugiški pašnekesiai. Kumečių pagrindinės mokyklos jaunieji šauliai ir jų vadė Albina Kasperavičienė trumpai apžvelgė Nepriklausomos Lietuvos ir piliakalnių istoriją, paskelbė šventinį renginio atidarymą. Jaunimas Kaukų piliakalnį papuošė trispalvių žiedų šimtuku ir apjuosė jį valstybinėmis vėliavomis. Giesmei nuskambėjus, piliakalnį apgaubė trispalvių dūmų debesys.

Lai artėjantis Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metis kiekvieną mūsų įkvepia visuomeniškumui, savanorystei, prasmingiems darbams. Neatidėliokime rytdienai, pradėkime veikti šiandien. Mūsų iniciatyvų ir gražių darbų labai reikia LIETUVAI.

Organizatoriai: BO „Dainavos kaukas“, Kumečių biblioteka ir kultūros namai. Partneriai: Miroslavo seniūnija, Kumečių pagrindinės mokyklos jaunieji šauliai , Parėčėnų kaimo bendruomenė „Mažoji sodybėlė“, Kumečių kaimo bendruomenė.

                                                                Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Kumečių filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Pocevičienė

BO „Dainavos kaukas”
vadovė Jurgita Andriuškevičienė