Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Sportinis-pažintinis šiaurietiškojo ėjimo žygis prie Radžiūnų ežerėlio

Spausdinti

2017 metus Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė Sporto metais. Sporto metų tikslas – pabrėžti sporto naudą sveiko gyvenimo būdo, švietimo, socialinio gyvenimo ir ekonomikos srityse, didinti visuomenės supratimą, kad fizinis aktyvumas, sportavimas yra darnios asmenybės prielaida ir visuotinė vertybė.

Birželio 15 d. ARSVB Radžiūnų filialas organizavo sportinį-pažintinį šiaurietiškojo ėjimo žygį prie Radžiūnų ežerėlio. Tai jau trečias Radžiūnų filialo renginys, skirtas Sporto metams pažymėti.

Šiaurietiškasis ėjimas yra ne tik puiki aktyvaus laisvalaikio leidimo, bendravimo priemonė, bet ir viena efektyviausių bei prieinamiausių fizinio aktyvumo, judėjimo ir sveikatos stiprinimo formų, tinkanti bet kokio amžiaus žmonėms bet kokiu oru ir bet kuriuo metų laiku. Einant šiaurietiškuoju ėjimu, dirba iki 90 procentų raumenų, vienu metu treniruojami pilvo, nugaros, rankų, pečių, krūtinės ir kojų raumenys. Taip pat ugdoma taisyklinga laikysena, žmogaus eisena tampa žvalesnė. Dauguma žmonių jau po pirmų šiaurietiškojo ėjimo treniruočių būna maloniai nustebinti jų metu gimusių naujų idėjų ir sprendimų, lengvumo ir optimizmo jausmo.

Naujausi tyrimai patvirtina, kad mūsų kūnas ir siela yra visuma bei veikia vienas kitą. Kuomet esame prastos fizinės formos, mus dažniau aplanko pesimistinės nuotaikos. Jei mūsų kūnas yra sveikas, smegenys gauna pakankamai deguonies, esame kūrybiški, energingi, kasdieninius darbus atliekame su malonumu, ilgiau išliekame gyvybingi, darbingi.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Radžiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kuncevičienė