- Alytaus rajono viešoji biblioteka - https://www.alytus.rvb.lt -

Neplanuotas žygis prie Poteronių piliakalnio

Spausdinti

Birželio 14 d. su nuolatiniais Alovės bibliotekos lankytojais Kovaldu, Evelina, Donatu, Eimantu, Kajumi leidomės į dviračių žygį prie Poteronių piliakalnio. Nors dangus ir gąsdino lietumi, bet vaikai kelionės atidėti nepanoro.

Dar nepasiekę piliakalnio, prisiminėme skaitytus ir girdėtus pasakojimus apie šį kalną. Vaikai ir patys fantazavo: iš kur toks kalnas galėjo atsirasti? Dar prisiminėme, kad apie jį padavimas yra išspausdintas knygoje ,,Kai milžinai gyveno“. O ir prie pat piliakalnio įrengtame stende galima paskaityti apie Poteronių piliakalnį.

Dar daugiau apie save papasakoti galėtų pats kalnas, nes daug lankytojų sulaukia įvairiu metų laiku. Galbūt, vieni pasimelsti, o kiti norėdami pasižvalgyti iš aukštai į Alovės seniūnijos kaimus čia užsuka.
Tądien prasilenkėme su dar viena lankytojų grupe, kuri matyt atvyko iš toliau. Matėme, kaip jie bandė peržengti sulūžusius laiptus, o ir turėklai pasitikėjimo niekam nekėlė.

Mums buvo smagu, nes ir saulė pradėjo šypsotis, ir veiklų ateičiai prisigalvojome. Pasidžiaugėme, kad šiukšlių, kurias ketinome surinkti, ten nebuvo.

Įdomu, kokius įspūdžius apie Poteronių piliakalnį parsiveš svečiai?

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė