Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Unikalus žaidimas „Knygosūkis“ jau ir Butrimonių bibliotekoje

Spausdinti

Birželio 9 d. Butrimonių skaitytojai lankėsi Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje, kur buvo pristatytas pirmasis Lietuvoje skaitymą skatinantis literatūrinis stalo žaidimas „Knygosūkis“.

Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka, siekdama tenkinti Y kartos atstovų interesus, kartu skatindama juos domėtis literatūra, įgyvendina projektą „Knygosūkis: žinok, skaityk, mėgaukis“ ir sukūrė įdomų, unikalų, skaitymą skatinantį literatūrinį stalo žaidimą „Knygosūkis“.

Žaidimas – įvairiapusis, apimantis tiek lietuvių, tiek užsienio šalių rašytojus, knygas ir jų personažus nuo Antikos iki šių dienų detektyvų. Žaidimo dėžutėje be kortelių yra laimės ratas, kuris padeda žaidėjui nežinant teisingo atsakymo. Žaidimas skirtas jaunimui, bet jį gali žaisti visi, besidomintys lietuvių ir užsienio literatūra. Prie žaidimo kūrimo prisidėjo pripažinti profesionalūs Lietuvos rašytojai bei meno kūrėjai: Andrius Mamontovas, Aistė Smilgevičiūtė, Nijolė Narmontaitė, Justinas Žilinskas, Vytautas Juozapaitis ir kt.

Daugiau informacijos: http://www.regionunaujienos.lt/i-simonaitytes-biblioteka-pristato-unikalu-zaidima-knygosukis/; https://www.facebook.com/events/1627583984217657/.

Butrimonių skaitytojai smagiai ir turiningai leido laiką, o vaikų atsakymų tikslingumas nustebino ne vieną suaugusįjį. Džiaugiamės ir nuoširdžiai dėkojame Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekai, jog nuo šiol dzūkai turės galimybę šį stalo žaidimą žaisti ir Butrimonyse. Dėkojame už nuoširdų bendravimą ir bendradarbiavimą.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkė
Asta Daironienė