Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Ko reikia tavo harmoningam gyvenimui?

Spausdinti

Šeštąjį renginį iš 12 renginių ciklo „HARMONINGAS GYVENIMAS“ Kumečių bibliotekoje sudarė trys dalys. Pirmoji dalis – „Raindrop“ („Lietaus lašų“) masažas, kuris padeda atstatyti organizmo gyvybines funkcijas, pasitelkiant natūralių augalų galias – terapinius eterinius aliejus. Ši sveikatinimo procedūra pritaikyta naudoti namų aplinkoje savo šeimos sveikatinimui bei specialistams, teikiantiems masažo paslaugas. Pasauliui šią unikalią procedūrą daugiau kaip prieš 20 metų pristatė mokslų daktaras G. Young, pasveikęs po savo fizinės negalios dėka Lakotų genties indėnų. Susirinkusieji įsitikino, jog tai nėra sudėtinga, tereikia mokėti keletą judesių ir turėti eterinių aliejų. Taip kalbėjo seminaro lektorės: sertifikuotos „Raindrop“ ir „Vitaflexs“ procedūrų technikos instruktorės Young Living sveikatingumo judėjimo ambasadorės Sigita Pauliukaitienė ir Vilma Kazakevičienė.

Antroji dalis – garsiniai skaitymai iš knygos Sarah Ban Breathnach „Paprasta pilnatvė“. Dėkojame skaitovei Irenai Norkūnienei.

Trečioji dalis – laikinųjų chna tatuiruočių ant kūno piešimo technikos pristatymas. Jeigu svajojame turėti tatuiruotę, bet nenorime jos visam gyvenimui, yra puiki išeitis – papuošti savo kūną trumpalaike CHNA tatuiruote. Procedūra visiškai neskausminga, atvirkščiai, netgi maloni. Darant tatuiruotę naudojami teptukai, o ne adatos. Dažniausiai piešiami indiški arba arabiški raštai, rytietiški motyvai. Piešiami natūralios kilmės dažais – rudos ir juodos spalvos chna, todėl jos nedirgina odos ir neturi žalingo poveikio. Tatuiruotė ant kūno išlieka 6-8 dienas. Taip apie tatuiruotes pasakojo Karolina Andriuškevičiūtė.

Šauniausioms Kumečių pagrindinės mokyklos mokinėms ir bibliotekos bei bendruomeninės organizacijos „Dainavos kaukas“ pagalbininkėms Karolina padovonojo laikinųjų tatuiruočių dovanų kuponus. Laimingosiomis tapo Gabija Norkūnaitė, Paulina Varankaitė, Austėja Dzikavičiūtė, Rugilė Krušnaitė, Meida Buškevičiūtė. Merginos džiaugiasi dovanomis ir puikuojasi savo laikinomis tatuiruotėmis.

Tad ko gi reikia tavo harmoningam gyvenimui? Gal masažo ar kitos sveikatinimo procedūros, gal gražių žodžių ar naudingų patarimų iš puikios knygos, gal papuošti save naujoviškai, o gal tiesiog pabūti drauge ir gerai praleisti laiką…

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Kumečių filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Pocevičienė

BO „Dainavos kaukas“ vadovė
Jurgita Andriuškevičienė