Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Verebiejų filiale pažintis su „Kap gimtuosna kraštuosna šneka“ ir „Vaikų Velykėlės 2017“

Spausdinti

Balandžio 20 d. Verebiejų filiale skambėjo visos Lietuvos tarmiški žodžiai – pristatytas Alytaus kraštotyros muziejaus stalo žaidimas „Kap gimtuosna kraštuosna šneka“. Šis žaidimas buvo sukurtas 2013-aisiais Tarmių metams paminėti.

Kiek daug naujų, negirdėtų žodžių atradome! Žaidėme visiems puikiai žinomo stalo žaidimo „Alias“ principu – traukėme kortelę po kortelės, skaitėme tarmybes ir bandėme atspėti, ką gi jos reiškia. Žinoma, prireikė ir pagalbos – trijų užuominų, nes atspėti, kas yra irklas, dangus arba skersė tarmėse nėra lengva. Po spėliojimų pagaliau paaiškėjo, kad tai laivas, gomurys ir sijonas. Ir štai taip valanda netruko prabėgti. Atsisveikinome su bibliotekos bičiuliais iki kito renginio.

Tas kitas renginys vyko balandžio 25 d. Šiam reikėjo pasiruošti rimtai ir atsakingai, o ir dalyviai atėjo labai rimtai nusiteikę darbui – numarginti Didįjį „Vaikų Velykėlių“ margutį. Šį konkursą organizuoja „Naisių vasara“. Vietinis šventės organizatorius (Verebiejų filialas) paruošė margučio muliažą (2×1), o vaikai atsinešė dažų ir… bulvių. Pasidalinome spalvas ir bulves paleidome į darbą. Rezultatą pamatysite nuotraukose, o mes lauksime birželio 15 d., kada paaiškės konkurso laimėtojai.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Verebiejų filialo vyresn. bibliotekininkė
Irma Žvinakienė