Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Nacionalinės bibliotekų savaitės diena Daugų filiale

Spausdinti

Lietuvos bibliotekininkų draugija jau septynioliktą kartą skelbia Nacionalinę bibliotekų savaitę, kurios tema atsigręžia į lankytoją, tardama jam: „#tuesibiblioteka”. Kokie žmonės ateina į biblioteką, ko jie tikisi?

Daugų filiale Nacionalinė bibliotekų savaitė prasidėjo rytine popiete „Smalsučiai knygų namuose“. Biblioteką aplankė Daugų miesto darželio ikimokyklinė klasė su auklėtoja Stefa Lesniauskiene. Vaikai susipažino su biblioteka, klausėsi skaitomų knygelių.

Po pietų vyko susitikimas su Vaidžiu Kavaliausku, kuris pristatė ir pasakojo apie sukauptas antikvarines knygas. Buvo demonstruojamos skaidrės, kuriose atsispindėjo išleista literatūra nuo XVI amžiaus iki mūsų dienų. Vaidžio Kavaliausko tikslas – sukaupti išleistas knygas nuo 1940 iki 1991 metų. Kolekcija yra renkama aštuntus metus. Sukaupta apie 2000 knygų. Kolekcionuoja etnografines, etnologines knygas. Vertingiausia kolekcijos knyga – Strimaitis „Gražiai – Gražiškiai”, išleista Meteliuose 1940 metais. Pasibaigus antikvarinių knygų pristatymui, visi susirinkusieji galėjo apžiūrėti senų, retų knygų parodą. Knygų kolekcionavimas – brangus malonumas, bet mielas sielai.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė