Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Projekto „Atrask save“ dalyviai motyvacijos ieškojo ir bibliotekoje

Spausdinti

Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka pasirašė bendradarbiavimo sutartį su UAB  Ekonominių ir teisinių konsultacijų centru. Ši įmonė laimėjo Lietuvos darbo biržos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skelbtą konkursą projekte „Atrask save” ir teikia paslaugas projekto dalyviams. Pasirašius bendradarbiavimo sutartį su biblioteka, ši įsipareigojo priimti projekto „Atrask save” dalyvius pažintiniams vizitams, siekiant supažindinti juos su Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos veikla, užduotimis, darbdavio keliamais reikalavimais darbuotojams ir kt. Tai puiki galimybė įvertinti jaunus asmenis kaip potencialius būsimus darbuotojus bei atsirinkti labiausiai tinkamus ir motyvuotus galimam įdarbinimui.

Kovo 2–3 dienomis bibliotekoje lankėsi dvi grupės 18-29 metų projekto dalyvių, kurie šiuo metu nedirba ir nesimoko bei dalyvauja projekte „Atrask save”. Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus vedėjas Arnoldas Šatrauskas pravedė ekskursiją po biblioteką ir supažindino jaunimą su jos garbinga istorija, bibliotekos skyriais, teikiamomis paslaugomis bei projektine veikla.

Bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, diskutuodamas su jaunimu, atskleidė, į ką darbdaviai, priimdami naujus darbuotojus, kreipia didžiausią dėmesį. Be to jis patarė jaunimui, kaip tinkamai pateikti save pokalbyje su būsimu darbdaviu.

Motyvaciją skatinanti veikla, kaip pažintinis vizitas į įmones, tame tarpe ir į biblioteką, prisideda prie trūkstamų gebėjimų ir kompetencijų skatinimo, padedant jaunimui įsilieti į darbo rinką.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Projekto „Atrask save“ vietos JGI koordinatorė
Laurita Marčiulionienė