Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Savęs pažinimas kitoje aplinkoje

Spausdinti

Projekto „Atrask save“ dalyviai ir vietos JGI koordinatorius dalyvavo išvažiuojamajame posėdyje, kurį organizavo Alytaus rajono vietos veiklos grupė, aplankant kitas Lietuvos veiklos grupes ir susipažįstant su jų teritorijose jaunų žmonių įgyvendintais projektais.

Vienas pirmųjų lankytinų objektų – Jiezno kultūrizmo klubas „Uola“. Tai puikus pavyzdys jaunoms merginoms ir vaikinams, norintiems siekti sportinių aukštumų. Ir tai ne modernus sporto klubas esantis mieste, o nedidelėje gyvenvietėje įsikūręs jaunimo šviesulys, skatinantis jaunuolius prasmingai leisti laiką. Šiame sporto klube treniruojasi ir apdovanojimus skina – Rolandas Žeimys – Lietuvos ir Europos kultūrizmo čempionas, Lietuvos fitneso bikini kategorijos čempionė bei Pasaulio fitneso mini bikini kategorijos prizininkė Sandra Sičiova.

Birštono savivaldybėje, jaunuoliai susipažino su jaunais versliais žmonėmis, nepabūgusiais sugrįžti iš didmiesčių. Savo pomėgius, kurie yra jų gyvenimo būdo dalis ir teikia džiaugsmą, pritaikė verslo steigimui. UAB „Čiulba alba“ įkūrėja, pasidalijo savo vizijos brandinimu, verslo planu ir siekiais. Jaunuoliams papasakojo savo patirtis ir išmoktas pamokas, įgyvendinat savo įmonės veiklą. Akcentavo žmogiškuosius išteklius, dėkingumą, norą mylėti žmones ir tarpusavio santykių palaikymą. VšĮ „Laisvalaikio terapija“ įkūrėjas, dalijosi savo pomėgiu važinėtis longboard‘ais (ilga riedlentė). Į šį aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdą, jaunuolis įtraukė poilsiautojus ir vietinius gyventojus. Vaikinas dalijosi mintimis, kaip projektai skatina plėtoti verslą ir generuoti naujas idėjas. Ši įkurta darbo vieta ir yra poilsio praleidimo būdas.

Kaišiadorių rajone, jaunuoliai aplankė UAB „Vėjų fėja“ – kūrybos namučius. Tai kaimiškoje vietovėje, atokiau nuo miesto įsikūrusi stovykla vaikams nuo 6 – 18 metų. Tai ne tik stovykla, kurioje puoselėjamos tradicijos, papročiai ir kultūra, bet ir edukacinės programos suaugusiems žmonėms. Tai vieta, kur neveikia internetas, nesinaudojama ryšio priemonėmis ir mokomasi išgirsti visa kas gyva.

Turininga ir pozityvi kelionė skatino jaunuolių motyvaciją, kaip galimybę išbandyti save kitoje aplinkoje, kontaktuojant su nepažįstamais žmonėmis. Naujų vietų lankymas – tai iššūkis, skatinantis savigarbos formavimąsi, vidinę motyvaciją. Gerieji pavyzdžiai prisideda prie gerovės kūrimo, savarankiškumo ir saviraiškos ugdymo, jeigu tik žinai, kad naujovės gali padėti įdėją įgyvendinti kitaip.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Projekto „Atrask save“ vietos JGI koordinatorė
Laurita Marčiulionienė