Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Tarp Jaunimo garantijų iniciatyvos geriausiųjų – rajono viešosios bibliotekos darbuotoja Laurita Marčiulionienė

Spausdinti

Lapkričio 17 d. Vilniuje, „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre vykusioje netradicinėje konferencijoje pagerbti šalies geriausi Jaunimo garantijų koordinatoriai ir aktyviausi dalyviai. Tai nauja LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei socialinių partnerių tradicija, siekiant apdovanoti žmones, labiausiai prisidėjusius prie sėkmingo Jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimo. Tarp apdovanotųjų – Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotoja, projekto „Atrask save“ Jaunimo garantijų iniciatyvos vietos koordinatorė Laurita Marčiulionienė. Laurita buvo įvertinta vienoje iš keturių – „Stipriausios bičiulystės įgyvendinant Jaunimo garantijas“ nominacijų.

Į Jaunimo garantijų iniciatyvos projektus „Atrask save“ ir „Naujas startas“, kuriuose gali dalyvauti visi nedirbantys ir nesimokantys jaunuoliai iki 29 metų amžiaus, per šių metų 10 mėn. jau įsitraukė beveik 9 tūkst. jaunuolių. Iš jų daugiau nei 1 tūkst. nebuvo įsiregistravę darbo biržoje. Planuojama, jog iki 2018 m. intensyvią pagalbą integruotis į darbo rinką ar įgyti tolesnį išsilavinimą gaus daugiau nei 35 tūkst. jaunų žmonių.

„Šios konferencijos šūkis – „Sužinok, kad gali!“, puikiai atitinka visos Jaunimo garantijų iniciatyvos kryptį Lietuvoje“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. „Lietuvos darbo biržos, Jaunimo reikalų departamento paskirti kuratoriai stengiasi nedirbančius ir nesimokančius jaunuolius visose savivaldybėse įgalinti: pritraukti, sudominti ir suteikti jiems pasitikėjimo savo jėgomis, atrandant sritis, kur jie stipriausi. Visi žinome, kaip sunku pasiekti tą, kuris nusivylęs savo gebėjimais, pasimetęs arba neturi motyvacijos siekti kažko daugiau. Todėl koordinatorių ir jų sutelktų socialinių partnerių darbas tikrai nelengvas, ir kiekvienas radęs savo kelią jaunuolis – tai neginčytinas jų nuopelnas ir sėkmė.“

Renginyje pristatytos jaunuolių sėkmės istorijos ir patirtis, diskutuota su darbdaviais bei parodytas nuotaikingas miniserialas apie kelią, kurį nedirbantiems jaunuoliams tenka įveikti, norint tapti naudingu visuomenei, pasitikėti savimi, gauti darbinių pajamų ir net kurti savo verslą.

Konferencija organizuota įgyvendinant Europos Komisijos projektą „Naujas bendravimo ir bendradarbiavimo modelis geresniam informavimui apie Jaunimo garantijas“. Projektą vykdo LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei socialiniai partneriai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija