Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Viešosios poilsio ir sveikatingumo erdvės atidarymo šventė Kumečiuose

Spausdinti

Bendruomeninė organizacija „Dainavos kaukas“ sukvietė į naujos vaikų žaidimų ir lauko treniruoklių aikštelės atidarymą „Žaiskime, sportuokime ir būkime kartu“. Aikštelė įrengta įgyvendinant Žemės ūkio ministerijos Nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai, Alytaus rajono savivaldybės ir bendruomeninės organizacijos „Dainavos kaukas“ finansuojamą projektą „Viešosios poilsio ir sveikatingumo erdvės Kumečiuose įrengimas ir pritaikymas visuomenės poreikiams“ pagal veiklos sritį: kaimo vietovės viešųjų erdvių sutvarkymas, pritaikant jas kaimo gyventojų poreikiams.

Sakoma, kad „Žmogus, kuris galvoja tik apie save ir visur ieško sau naudos, negali būti laimingas. Nori gyventi sau – gyvenk kitiems“. Šiais Senekos žodžiais vadovaujamės ir mes – bendruomeninė organizacija „Dainavos kaukas“. Rengdami projektą šiai viešajai erdvei įkurti, negalvojome apie save. Galvojome apie Kumečių ir aplinkinių kaimų vaikučius, jaunuolius ir visus visus kaimo gyventojus, kad lankydamiesi čia turėtų galimybę ne tik žaisti, sportuoti, bet ir puikiai leisti laiką gryname ore, bendrauti vieni su kitais.

Džiaugiamės, kad atidarymo šventėje dalyvavo garbingi svečiai: Miroslavo seniūnijos seniūnas Vytautas Sinkevičius bei žemės ūkio vyr. specialistas Vladas Čeponis, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, politologas Laurynas Kasčiūnas. Šventinę aikštės atidarymo juostą perkirpo Kumečių pagrindinės mokyklos direktorė Aldona Bencevičienė, Miroslavo seniūnijos seniūnas Vytautas Sinkevičius ir „Dainavos kauko“ vadovė Jurgita Andriuškevičienė. Svečiai sveikino visus susirinkusius, negailėdami gražių žodžių bei padėkų už aktyvumą, iniciatyvas ir prasmingą veiklą. Mokyklos direktorė ragino lankytis, sportuoti, žaisti, bendrauti, bet nepamiršti ir saugoti bendrą visų mūsų turtą.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius pasidžiaugė bendruomeninės organizacijos, Kumečių bibliotekos bei mokyklos glaudžiu bendradarbiavimu ir bendra projektine veikla, geriausiam metų skaitytojui vaikų tarpe įteikė padėką ir atminimo dovaną, o visiems sportuojantiems – futbolo kamuolį.

Naujus treniruoklius išbandė ir pristatė Kumečių kaimo gyventojas Lietuvos jaunimo jėgos trikovės čempionas Lukas Akulavičius. Atsisveikinimo su vasara dainas ir gitaros garsus dovanojo Miroslavo kultūros namų vadovė Irena Norkūnienė. Iš aukštybių nusileidęs Karlsonas visus vaišino saldžiosiomis voveraitėmis ir pakvietė į burbulų pūtimo varžytuves.

Smagu, kad ir šventei pasibaigus, kasdien čia šurmuliuoja daugybė lankytojų. Kviečiame užsukti!

 

„Dainavos kauko“ vadovė
Jurgita Andriuškevičienė

 

P.S. Bendra projekto vertė: 5952,38 eurų. Iš jų ŽŪM skyrė 5000 €, Alytaus rajono savivaldybė – 595,24 € ir BO „Dainavos kaukas“ – 357,14 €