Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Atraskime erdves saviraiškai

Spausdinti

Rugpjūčio 11 dieną susirinko Ūdrijos mokyklos-daugiafunkcio centro mokiniai ir Krokialaukio Tomo Noraus- Naruševičiaus gimnazijos mokiniai į linksmą Alytaus lėlių teatro „Aitvaras“ edukacinę programą „Lėlininko dirbtuvės“.

Ši edukacija buvo finansuojama iš Alytaus rajono savivaldybės lėšomis remiamo mokinių užimtumo projekto „Atraskime erdves saviraiškai ir kūrybai“. Projektas buvo įgyvendinamas Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ūdrijos filiale, bendradarbiaujant su Krokialaukio biblioteka bei Alytaus lėlių teatru „Aitvaras“.

Jo vadovė Loreta Skruibienė supažindino vaikus su lėlių teatro istorija, lėlių kūrimo subtilybėmis, skatino vaikų kūrybiškumą, meninių gebėjimų atradimo džiaugsmą. Šioje edukacijoje buvo mokoma pasigaminti lėlę – zuikutį, kuris vėliau tapo bendro pasirodymo dalyviu.

Vaikai noriai pristatė savo personažus, sukurdami trumpą prisistatymą – vaidinimą. Kiekvienas zuikutis turėjo savo vardą ir atsisveikinant linksmai mojavo savo ausytėmis, keliaudami į namus su savo mažaisiais kūrėjais.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ūdrijos filialo vyresnioji bibliotekininkė
Rita Karpičienė