Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Technologinio švietimo projektas CODER DOJO Alytaus rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje

Spausdinti
Gegužės 7 d. 11 val. Alytaus rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje prasidėjo pasaulyje išpopuliarėjęs bendruomeninis technologinio švietimo projektas Coder Dojo Lietuva. Projekto organizatoriai – skaitmeninius verslus praktiškai pažįstantis europarlamentaras Antanas Guoga ir renginio #SWITCH! Komanda. Coder Dojo – tai pasaulinis savanorių vedamas judėjimas, kuris skatina 7-17 metų vaikus ir jaunimą mokytis programuoti, kurti tinklapius, žaidimus bei kitais įdomiais metodais sužinoti daugiau apie technologijų pasaulį ir galbūt su tuo susieti savo profesinę ateitį. Šiuo metu pasaulyje yra apie 700 Dojo klubų 57 šalyse, kurie yra surengę tūkstančius renginių. Coder Dojo skatina vaikus ir jaunimą domėtis programavimu, nes tai yra labai paklausi profesija, kurios specialistų Europoje ir visame pasaulyje labai trūksta.

Į pirmąjį parodomąjį Coder Dojo užsiėmimą Alytaus rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje susirinko gausus būrys būsimų programuotojų. Pirmoji Coder Dojo pamoka buvo orientuota į dar  žinių ir įgūdžių neturinčius vaikus ir jaunimą ir tęsėsi daugiau kaip dvi valandas.

Dalyvius labai sudomino ši kūrybinga veikla, kur smagus laiko leidimas derinamas su praktinių žinių įgijimu. Pertraukėlių metu jaunieji programuotojai vaišinosi sausainiais, obuoliais, bendravo, dalijosi įspūdžiais ir patarimais. Pamokos pabaigoje dalyviams buvo įteiktos Coder Dojo atminimo dovanos ir pažymėjimai, bylojantys, kad, sudalyvavęs Coder Dojo renginyje, įgijo programavimo super galių. Džiaugiamės, kad Coder Dojo mentoriai apsilankė mūsų viešojoje bibliotekoje ir tikimės, kad sugrįš į Alytų surengti dar kelis užsiėmimus.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija