Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Makniūnų bibliotekos jubiliejus

Spausdinti
Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Makniūnų filialas, kažkada buvęs Makniūnų kaimo biblioteka, šiemet mini savo veiklos 60-ąsias metines. Ta proga vyresnioji bibliotekininkė Berūta Sadauskienė visus savo skaitytojus ir bibliotekos lankytojus, seniūnijos gyventojus pakvietė į gimtadienio šventę. Joje dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas,  direktoriaus pavaduotoja Agnė Petravičienė, ARSVB skaitytojų aptarnavimo  informacijos skyriaus vyresnioji bibliotekininkė, Alytaus rajono bibliotekininkų draugijos skyriaus pirmininkė Daiva Balionienė, buvusios Makniūnų kaimo bibliotekos darbuotojos Regina Kirvelevičiūtė, Alvyda Baranauskienė ir Birutė Baranauskienė.

Makniūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė Berūta supažindino su bibliotekos istorija, pristatė savo veiklos trisdešimtmečio bibliotekoje rezultatus, pasidalino viltimi, jog biblioteka kaime buvo, yra ir bus žinių ir savišvietos centras.

ARSVB direktorius Aivaras Vyšniauskas įteikė padėkas aktyviausiems Makniūnų filialo skaitytojams. Dėkodamas bibliotekininkei direktorius paminėjo, jog  Berūta vienintelė iš Alytaus rajono bibliotekininkių šiemet buvo apdovanota Kultūros ministro padėka už aktyvumą ir kūrybinę veiklą. Kad šis įvertinimas ne be pagrindo, galėjo įsitikinti visi bibliotekos gimtadienio svečiai: šventės metu nuolat besikaitaliojančiose  skaidrėse atsispindėjo akimirkos iš pačių įvairiausių bibliotekininkės Berūtos organizuotų renginių.

Kviesdama visus prie bibliotekos jubiliejinio gimtadienio torto Berūta Sadauskienė dėkojo ne tik garbiems svečiams iš rajono, bet ir artimiausiems kaimynams:  Makniūnų mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenei ir jos direktorei Elenai Ramanauskienei, Raitininkų seniūnijos darbuotojoms ir seniūnui Arūnui Laukaičiui, Makniūnų sodžiaus bendruomenei ir pirmininkei Deivai Petrauskienei, etnografinio ansamblio „Apsingė“ kolektyvui ir jo vadovui Dainiui Juozapavičiui, visiems skaitytojams ir lankytojams.

Rima Rinkevičienė