Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Popietė Punios bibliotekoje „Kur susitinka knygos ir žmonės“

Spausdinti

Balandžio 29-osios pavakare, po koncerto Motinos dienai, puniškiai neskubėjo į namus – rinkosi į Punios biblioteką apžiūrėti kaimo moterų rankdarbių parodos „Gražu akiai, malonu širdžiai“. Jau 8-erius metus būrelis auksarankių renkasi „Panemunės dzūko pirkioje“ ir mokosi įvairiausių rankdarbių technikų: dekupažo, kvilingo, simegrafinio siuvinėjimo, vėlimo, butelių ir kiaušinių dekoravimo, segių iš odos ir siūlų gamybos – sunku viską ir išvardyti.

Iki šiol šiais darbeliai gėrėjosi tik darbštuolių šeimos nariai ir artimiausios draugės, todėl norėjosi parodyti visai bendruomenei, kokių talentų savo tarpe turime. Juolab, kad šie metai paskelbti Bibliotekų ir Bendruomenių metais. Visi draugiškai sutarėme, kad „auksarankių karalienės“ titulas priklauso Marytei Bajerčienei, kuri parodai pristatė daugiausiai labai kruopščiai atliktų rankdarbių.

Ši popietė taip pat buvo skirta ir XVI Nacionalinei bibliotekų savaitei paminėti: susirinkusiesiems buvo pristatyta šios savaitės ir visų Bibliotekų metų šūkis „Stiprios bibliotekos – stipri visuomenė“, numatomi renginiai bei siekis tapti dar labiau bendruomenę telkiančia vieta. Šia proga labai tiko pasidžiaugti geriausiais bibliotekos skaitytojais – jiems buvo skirtos nominacijos ir padėkos.

Antanas Šarkelė nominuotas aktyviausiu ir ištikimiausiu bibliotekos lankytoju, Birutei Sakalauskienei padėkota už skaitymo tradicijų puoselėjimą šeimoje, Albinai Peseckienei – už nesavanaudiškumą ir kaimynių aprūpinimą spauda, Onai Kizelienei – už bendradarbiavimą, pagalbą ir draugiškus patarimus.

Po renginio, sušilti prie arbatos puodelio, ėjome į puniškių pamėgtą Panemunės dzūko pirkią. Čia dar ilgai dalijomės įspūdžiais, klausėmės Punios etnografinio ansamblio „Levandra“ atliekamų romansų.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresnioji bibliotekininkė
Irena Kaškonienė