Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Praniūnų bibliotekoje vyko pasakų popietė „Vieną kartą, seniai, seniai“

Spausdinti

Balandžio 23–29 dienomis jau šešioliktą kartą Lietuvoje buvo minima Bibliotekų savaitė. Šiųmetės Nacionalinės bibliotekų savaitės, kaip ir visų Bibliotekų metų, moto – „Stipri biblioteka – stipri visuomenė“. Bibliotekose ypač daug renginių buvo skirta jauniesiems skaitytojams: kūrybinės knygų ir jų skirtukų dirbtuvės, piešinių konkursai, viktorinos, protų mūšiai, robotikos užsiėmimai, koncertai.

Praniūnų biblioteka taip pat prisidėjo prie Nacionalinės bibliotekų savaitės renginių. Bibliotekos jaunieji skaitytojai dalyvavo pasakų popietėje „Vieną kartą seniai, seniai“. Renginio pradžioje bibliotekininkė vaikams priminė, kad knyga yra mūsų gyvenimo pagrindas, dabartis ir ateitis. Ji gali mus lydėti visą gyvenimą, nes ji mus moko, supažindina su pasauliu. Vieniems knyga yra gyvenimo dalis, kitiems laisvalaikio praleidimo būdas. Tad vaikams buvo palinkėta kuo daugiau draugauti su knyga.

Bibliotekininkė popietės dalyviams skaitė pasaką „Vištytė ir gaidžiukas“. O senelis, kuris gyvena internete, skaitė pasaką „Ropė“, kartu vaikai galėjo stebėti šios pasakos iliustracijas. Popietės metu vyko mini viktorina „Iš kokios aš pasakos“. Daugiausiai teisingų atsakymų žinojo Gabrielė Bartosevičiūtė. Mįslių karaliumi išrinktas Artūras Bartosevičius. Vaikai labai noriai piešė jiems labiausiai patinkančią pasaką, kūrybiškumo netrūko lipdant mėgstamiausią pasakos herojų. Su gera nuotaika ir saldžiomis dovanomis išsiskirstėme iki kito karto.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Praniūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė
Dalia Ramanauskienė