Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Coder Dojo“ banga ateina į Alytų!

Spausdinti

Gegužės 7 d. 11-14 val. Alytaus rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Naujoji g. 48) vyks „Coder dojo” programavimo pagrindų kursai, kuriuos ves profesionalūs programuotojai.

„Coder Dojo” yra pasaulinis savanorių vadovaujamas judėjimas, kuris skatina 7-17 m. vaikus mokytis programuoti, kurti tinklalapius, žaidimus ir kitokiais įdomiais metodais sužinoti daugiau apie technologijų pasaulį. „Coder Dojo” idėją į Lietuvą atvežė skaitmeninius verslus praktiškai pažįstantis europarlamentaras Antanas Guoga. Jis, kaip aktyvus skaitmeninės rinkos darbotvarkės Europos Parlamente dalyvis, buvo pakviestas tapti šio tarptautinio projekto ambasadoriumi Lietuvoje.

„Šiandieniai vaikai daug laiko praleidžia prie kompiuterių. Šie programavimo kursai skatina susimąstyti, koks mechanizmas slypi už kasdienių žaidimų, demonstruoja, kad nėra taip sudėtinga suprasti tų mechanizmų veikimo principus. Negana to, skatina vaikus pačius tapti dabar žaidimų, o ateityje – galbūt labai rimtų IT projektų kūrėjais”, – sako „Coder Dojo” Lietuva ambasadorius A. Guoga.

Pasikvietus į pagalbą dar dvi idėjos ambasadores – sėkmingiausios lietuviškos pradedančiosios įmonės „Vinted” įkūrėją Mildą Mitkutę ir aktorę, visuomeninių akcijų iniciatorę Beatą Tiškevič – drauge su renginio #SW7TCH7 komanda 2016m. Lietuvoje bus surengta 60 programavimo pamokų vaikams – tiek berniukams, tiek mergaitėms. Projekto koordinatorė Ada Jonušė pasakojo, jog tikimasi pro­gramavimo galiomis užkrėsti 6000 vaikų. Vaikus programavimo paslapčių moko IT įmonėse dirbantys ir prie projekto savanoriškais pagrindais prisidėję profesionalai. Šiuo metu pasaulyje yra apie 700 „Dojo” klubų 57 šalyse, kurie yra surengę tūkstančius renginių.

Tad gegužės 7 d. 11 val. ateik į Alytaus rajono savivaldybės viešąją biblioteką (Naujoji g. 48) ir susitikęs su profesionaliais programuotojais išmok pirmąsias programavimo pamokas iš geriausiųjų! Nori išmokti supergalios? Mokykis programuoti! „Coder Dojo“ banga ateina į tavo miestą!

Daugiau informacijos: www.coderdojo.lt

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija