Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Gegužės mėnesį gautos naujos knygos vaikams ir jaunimui

Spausdinti
Kiera Cass 
Paveldėtoja   

Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2016
Puslapių skaičius: 347

Anotacija:

Viena princesė ir 35 pretendentai į jos širdį. Prasideda nauja Atranka.
Princesė Idlina augo klausydamasi užburiančių pasakojimų, kaip susipažino jos tėvai. Prieš dvidešimt metų jos mama Amerika Singer pateko į Atranką, užkariavo princo Maksono širdį ir nuo tol jie gyveno ilgai ir laimingai. Idliną visada žavėjo ši romantiška istorija, bet mergina nė nesvajojo, kad ir jai galėtų nutikti kas nors panašaus. Bet vieną dieną jai pačiai tenka skelbti Atranką. Į rūmus susirenka kruopščiai atsijoti trisdešimt penki pretendentai į princesės ranką. Laimėti nusiteikusių vaikinų laukia žūtbūtinės varžybos. Bet ar nors vienam pavyks sudaužyti skeptišką išdidžiosios Idlinos nusiteikimą ir pažadinti jos širdį?

Adi Alsaid  
Pasiklyskime    

Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 324

Anotacija:

Septyniolikmetė Leila vieną dieną viską meta ir savo keistu raudonu automobiliu viena leidžiasi į kelionę, į paslaptingąją Aliaską, kur švyti Šiaurės pašvaistė. Mergina tikisi pabėgti nuo kai ko, kas neduoda ramybės ir skaudina, tačiau pakeliui pasiklysta…
Hadsonas, Bri, Eliotas ir Sonia gyvena skirtinguose miestuose ir, visai kaip ir Leila, yra pasiklydę savo gyvenimuose. Jie galbūt niekada taip ir nebūtų išdrįsę ką nors keisti, jei ne po visą šalį besiblaškanti Leila, kuri kaip uraganas įsiveržia į jų gyvenimus.
Nuo šiol niekas jaunuolių gyvenime nebeliks kaip buvę. Leilos ir jos naujųjų draugų laukia virtinė nuotykių, išbandymų ir netikėčiausiose vietose rasta meilė. Kaip ir galimybė pažinti save, išmokti atleisti ir suprasti vieną labai svarbią tiesą: tai, ko trokšti labiausiai, dažniausiai slepiasi visai šalia. Tik kad tai suvoktum, reikia sukarti ilgą kelią, o kartais – ir gerokai pasiklysti.
Bet surizikuoti tikrai verta – juk gyvename tik vieną kartą!
Įtraukianti, paslaptinga, kibirkščiuojanti humoru ir išmintimi istorija, pagardinta gera doze romantikos. Tikra pozityvumo bomba, primenanti, kokia ypatinga yra kiekviena gyvenimo diena. Tai knyga, kurią perskaityti tiesiog būtina!

Annalisa Strada   
Plona rausva linija    
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 166

Anotacija:

Pagrindinė šios knygos herojė – nepilnametė Perla, gyvenanti aktyvų, paaugliškai nerūpestingą gyvenimą. Laisvalaikiu ji sportuoja, leidžia laiką su geriausia drauge Alegra, patiria įvairius jaunatviškus nuotykius ir džiaugiasi nerūpestingu gyvenimu. Viena diena, keliolika minučių visiškai apverčia Perlos gyvenimą – neatsispyrimas žmogiškiems instinktams ir laikinos aistros nesuvaldymas įteikia Perlai į rankas teigiamą nėštumo testą. Merginai užteko tik vieną akimirką pamiršti apie savikontrolę, blaivų protą ir rizikingai pasimylėti su mokyklos gražuoliu. Vien dėl kvailo neapdairumo dabar Perla suvokia, jog jos gyvenimas iš ties pasikeis – juk ji yra nėščia.
Knygoje žaismingu stiliumi perteikiamos nėščios šešiolikmetės mintys – jos baimės ir nuogąstavimai, svajonės ir troškimai. Ką dabar daryti? Ko imtis? Perla suvokia, kokioje nedėkingoje padėtyje yra, jos galvoje susikuria lyg dvi priešingos stovyklos – viena Perlos pusė galvoja apie abortą ir normalaus gyvenimo tęstinumą (juk būdama paauglė ir turėdama kūdikį, Perla tikrai negalės toliau bėgioti ir siekti sportininkės karjeros), tačiau kita pusė nevalingai ima prisirišti prie gumulėlio, esančio jos pilve. Kiekvienam mirtingajam, skaitant šią knygą, kyla vienintelis ir pagrindinis klausimas – ką pasirinks Perla?

Antonia Michaelis   
Pasakininko istorija : kai meilė peržengia ribas    
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 396

Anotacija:

Kartą gyveno jauna mergina, vardu Ana. Turėjo pasiturinčius tėvus ir šiltus namus. Mėgo muzikuoti, mėgo vasario sniegą. Jai į akį krito Abelis Tanatekas, klasės atsiskyrėlis, praleidinėjantis pamokas ir prekiaujantis kvaišalais. Ana įsimylėjo jį iki ausų, nepaisydama sveiko proto balso. Mat patyrė, kad esama kito Abelio: švelnaus liūdno vaikino, auginančio seserį ir sekančio jai pasaką, galinčią sujaudinti iki ašarų.
O jei ta pasaka visai ne pasaka? Ilgainiui darosi nebeaišku, kur baigiasi Abelio vaizduotės žaismas ir kur prasideda rūsti tikrovė. Kas, jeigu pasitvirtins didžiausi Anos būgštavimai?
Ar neįmanoma taps įmanoma?
Greitai besirutuliojančio veiksmo trileris ir jaudinanti, prikaustanti dėmesį meilės istorija.

Megan Rix  
Šunelis didvyris   
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 269

Anotacija:

„Šunelis didvyris“ – tai nuoširdžiai, gražiai ir įtikinamai papasakota jaudinanti istorija apie berniuko ir šuns draugystę. Vienuolikametis Džo baiminasi pirmųjų Kalėdų be tėčio. Berniuko mama pasiūlo tapti šunų pagalbininkų savanoriu ir mokyti šunelius padėti žmonėms, kuriems labiausiai reikia jų pagalbos. Džo visada norėjo šuns. Pamatęs gelsvą labradorą Dėmių, berniukas supranta, kad nebegalės su juo išsiskirti. Ar dėl Džo meilės ir atsidavimo jį mokyti Dėmius iš žaismingo šunyčio taps didvyrišku gelbėtoju? Ar šuo užgydys žaizdą Džo širdyje?

Holly Smale  
Netikėlis modelis    
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 307

Anotacija:

Aš – Harieta Maners.
Štai kas nutiko per pastarąjį pusmetį.
1. Tapau dar nepopuliaresnė. Moksliukė + modelis = naujos keverzonės ant mano daiktų.
2. Stengiuosi dėl to mažiau verkti. Per gyvenimą vidutiniškai išliejame 121 litrą ašarų, aš negaliu išsekti nespėjusi pereiti į kitą klasę.
3. Tėtis vis dar bedarbis, o Anabelė tebedirba advokate. Nieko gero, nes mano pamotė septintą mėnesį nėščia, o tėtis – ne.
4. Galiausiai priėjau skausmingą išvadą, kad mano plaukai nėra šviesiai rausvi.
5. Jie ryži.
Harieta, kone šešiolika metų rijusi romanus apie meilę, skaičiusi meilės poeziją, klausiusi dainų ir žiūrėjusi meilės filmų, supranta, kad apie tikrąją meilę neišmano nieko. Per svaiginančią kelionę į Tokiją, kur jai teks dirbti modeliu, Harieta visa, ko kada nors išmoko, išmainytų į bent menkiausią užuominą, ką jai daryti toliau…

John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle  
Tegul sninga : trys meilės istorijos 
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 299

Anotacija:

Svajinga, jauki, kupina romantikos istorija, kuri tikrai padės pačiupti Kalėdų dvasią!
Didžiulės balto sniego pusnys, kaspinais perrištos dovanos ir snaigių sūkuryje žaidžiančios girliandų šviesos. Kūčių vakarą netikėtai įsisiautėjusi pūga nedidelį Greistauno miestelį paverčia romantišku rojumi. Šiame „rojuje“ Kalėdų išvakarėse neplanuotai įstringa ir keli jaunuoliai…
Jubilė traukiniu keliauja pas senelius, o Džebas – pas merginą, kurią viliasi susigrąžinti. Tačiau pūga traukinį sustabdo gerokai anksčiau, nei jaunuoliai tikėjosi. Nuklampojusių per pusnis iki artimiausios kavinės, jų laukia kai kas, apie ką jie kol kas nė nenumano. Pakviesti su kuriozišku rūpesčiu susidūrusio bičiulio, į tą pačią kavinę išsiruošia ir trys geriausi draugai – Džei Pi, Grafė ir Tobinas. Tačiau žygis bus ilgesnis, nei jie tikėjosi, o kelio gale nutiks tai, ką drąsiai bus galima pavadinti kalėdiniu stebuklu…
Didžiausios sėkmės sulaukusių šių dienų rašytojų trijulė – Johnas Greenas, Maureen Johnson ir Lauren Myracle – sukūrė tikrą Kalėdų stebuklą, tris tarpusavy susipynusias, kvapą gniaužiančias istorijas, kupinas meilės, romantikos ir bučinių.

Carl-Johan Forssén Ehrlin  
Triušelis, kuris norėjo užmigti : pasaka, padedanti migdyti vaikus   
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 27

Anotacija:

Ar kada teko sunkiai migdyti vaikus ir troškote turėti stebuklingų kerų? Žavi Karlo-Johano knygelė nejučia nukels jūsų atžalas į sapnų karalystę. Tiesiog sekite paskui triušelį Rodžerį.
Iš pažiūros paprastutė iliustruota pasakų knygelė su visais vaikiškų knygų atributais – spalvotomis iliustracijomis, visiems pažįstamu bei artimu personažu triušeliu ir nedideliu teksto kiekiu – virto netikėtu daugelio tėvų atradimu. Carl-Johan Forssen Ehrlin, remdamasis savo akademine patirtimi, praktinės psichologijos žiniomis ir raminamosiomis technikomis, sukūrė knygą, leidžiančią sustiprinti ir ryšį tarp tėvų bei vaiko. Pasaka apie triušiuką Rodžerį parašyta taip, kad kiekvienas tėvas balsu skaitydamas knygą ją lengvai pritaikys savo mažyliui. Tačiau skaitant šią knygą svarbu nepamiršti, jog ji padės tik tada, kai tėvai skaitydami ją vaikams pritaikys visus autoriaus patarimus.

 
Gražiausi eilėraščiai vaikams    
Leidėjas: alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 63

Anotacija:

Romanas, kuris žada nepakartojamą istoriją ir savo pažadą išpildo su kaupu.
Nepamirštama istorija apie skirtingos prigimties dvynius. Meilė, netektis ir išdavystė.
Džudė ir jos brolis Nojus – itin artimi dvyniai. Jie konkuruoja dėl visko, bet kartu jų ryšys ypatingas.
Trylikametis Nojus – įsimylėjęs vienišius, kuris nuolat piešia ir svajoja įstoti į menų mokyklą, o bebaimė Džudė skrieja su banglente, šokinėja nuo uolų ir dažosi lūpas ryškiai raudonai.
Bet po trejų metų Džudė ir Nojus beveik nesikalba. Nutiko kažkas, dėl ko dvynių keliai išsiskyrė…
Knygoje kiekvienas iš dvynių pasakoja savo istoriją. Džudė ir Nojus nesupranta, kad jų pasakojimai tėra viena istorijos pusė.
Jei tik rastų kelią atgal vienas pas kitą, Džudė ir Nojus galėtų pakeisti savo pasaulius…

Pranas Mašiotas
Ežys ir voverėlė    

Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 8

Anotacija:

Serijos „Skiemeninės pasakos“ leidiniai skirti vaikams, kurie jau pažįsta raides ir pradeda mokytis skaityti. Žodžiai parašyti didžiosiomis raidėmis ir suskirstyti skiemenimis. Todėl vaikas lengvai gebės perskaityti tekstą pats.
Pasakos „Ežys ir voverėlė“ tekstas žaismingas ir nuotaikingas. Spalvingos ir patrauklios iliustracijos skatina vaiko kalbinę raišką, teikia galimybių plėtoti tekstą.
Skaitydamas knygelę, vaikas ugdosi kelias kompetencijas: pagal iliustracijas jis gali plėtoti siužetą, atpasakoti tekstą, kurti pasakojimą, įtvirtinti matematinius gebėjimus, pavyzdžiui, suskaičiuoti ežiukus. Lavinami ir vaiko vaizduojamosios veiklos gebėjimai: galima jam pasiūlyti nupiešti kiekvienam ežiukui po obuolį ir pateikti kitų kūrybinių užduočių.
Tad pasitelkime vaizduotę ir padėkime vaikui patirti skaitymo ir kūrybos džiaugsmą.