Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rekomenduojamos naujos grožinės literatūros knygos suaugusiems

Spausdinti
Magdalena Witkiewicz
Neištikimosios istorija    
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2016
Puslapių skaičius: 203

Anotacija:

Evos ir Maceko istorija prasidėjo kaip ir daugelio kitų – juodu susipažino, įsimylėjo ir susituokė. Tiesa, jis nusprendė racionaliai – taip abiem bus pigiau gyventi, – o ji apsimetė, kad tai jos neįskaudino. Nuoskaudą Evai pavyko užgniaužti ir vestuvių dieną – kai Macekui atsirado svarbesnių reikalų nei pabūti drauge. Ir vėliau – kai ji viena iš visų jėgų stengėsi, kad jųdviejų santuoka būtų laiminga. Tačiau labai greitai ima aiškėti, kad darboholikui Macekui nereikia nei Evos meilės, nei vaikų, kurių ji taip trokšta. Ir galiausiai vieną dieną įvyksta kai kas, kas priverčia Evą atsitokėti. O toliau viskas rutuliojasi natūraliai – moteris pradeda galvoti apie išdavystę…
Tik ar ne per vėlu ką nors keisti? Ir ar ji dar turi teisę būti laiminga?

Lisa Jackson
Kitą rytą   
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 476

Anotacija:

Nedidelio Amerikos miestelio ramybę supurto paslaptingas nusikaltimas. Šalia aukos kūno rastas raštelis užmena dar daugiau mįslių – nusikaltėlio palikta žinia skirta miestelio policijos skyriaus detektyvui Pirsui Ridui. Netrukus įvyksta dar viena labai panašaus braižo žmogžudystė, o detektyvas Ridas vėl gauna žinutę nuo nusikaltėlio. Kokį žaidimą sumanė žudikas ir kaip Ridas gali būti susijęs su nusikaltimais? Žurnalistė Nikė Džilet nesnaudžia: miestelį krečiantys įvykiai – puiki galimybė padaryti karjerą ir pagaliau ištrūkti iš nykios provincijos. Jauna moteris nusprendžia nė per žingsnį nesitraukti nuo nusikaltimą tiriančio Rido.
Tik kodėl sulig kiekviena diena jai vis stiprėja nuojauta, kad detektyvas Ridas nutyli kai ką svarbaus, o medžiojamo žudiko motyvai susiję su jos pačios gyvenimu? Į tyrimą vis labiau įsitraukianti Nikė nė nenujaučia, kad kiekvienas žingsnis link tiesos artina ją prie mirtino pavojaus.

Marc Raabe
Pjūvis    
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2016
Puslapių skaičius: 468

Anotacija:

Vienuolikamečio Gabrieliaus Naumano nerūpestinga vaikystė baigiasi košmaru. Jis tampa kraupaus įvykio liudytoju. Vieną siaubo naktį nužudomi jo tėvai, o namas, kuriame šeima gyvena, sudega iki pamatų. Gyvi lieka tik Gabrielius ir jo brolis Davidas, tačiau abiejų sielos jau visam laikui sužeistos.
Lemtingoji naktis Gabrieliui kainavo išties daug ir tik prabėgus dvidešimt devyneriems metams po tos nakties jis pagaliau pasijunta išlipęs iš purvinos duobės.
O tada jo besilaukianti draugė pakliūva į pavojingo psichopato rankas. Gabrielius turi šansą ją išgelbėti, tačiau tik jeigu jam pavyks atgaivinti anos tragiškos nakties įvykius.
Ir kaip tik todėl jam iškyla mirtinas pavojus.
Skirtingi knygos veikėjai kuria dramatišką, įtampos ir nežinomybės kupiną pasakojimą, o autorius, pažerdamas vis naujų įvykio detalių ir vesdamas ne pačiu tiesiausiu keliu tiesos link, pina įdomią ir sukrečiančią istoriją. Net patyrusiam šio žanro skaitytojui nebus lengva suvokti visą įvykių seką nesudėliojus dėlionės detalių iki galo. Autorius tiesiog mėgaujasi meistriškai žaisdamas psichologinį žaidimą.

Agnė Pačekajė
Prisirpusios senmergės išpažintis : Zosės Ilganosės memuarai    
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2016
Puslapių skaičius: 237

Anotacija:

Zosę Ilganosę gražia mergaite vadino tik bobutės bažnyčioje, bet niekam ne paslaptis, kad jos mato prastai. Gal todėl, užaugus Zosei, užaugo ir nepilnavertiškumo jausmas, o nesėkmės meilės sferoje tapo neatsiejama jos gyvenimo dalimi. Tačiau vieną dieną senmergė nusprendė – pakaks laukti, kol svajonių vyras susivoks, kad ji prisirpo santuokai, ir nuraškys didele gauruota letena. Atkišusi savo nosį lyg špagą, dėl to vienintelio ji kovos ypatingais būdais: nuo patyrusių burtininkų, paslaptingų kursų lankymo iki bandymo medžioti vyrus užsienyje, gyvybei pavojinguose vakarėliuose ar ant teatro scenos! Kad sudarytų teisingą senmergystės išvarymo strategiją, Zosė net kreipėsi į garsų psichologą, o šis nejučia tapo ir jos tragikomiškų nuotykių metraštininku. Knyga apie Zosę Ilganosę – tai sveiko humoro, nežabotų nuotykių, linksmos moteriškos filosofijos ir netikėčiausių meilės istorijų kupinas romanas, vedantis per senmergės klystkelius į didžiausią jos svajonę – vestuves.

Javier Iriondo
Nesustok kelyje : praeitis nenulemia ateities   
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2016
Puslapių skaičius: 281

Anotacija:

Tavo gyvenimas – ši akimirka. Jis laukia, kol iš tikrųjų pradėsi gyventi.
Tau atėjo metas perrašyti savo istoriją, atsikratyti etikečių, kurias kiti ir tu pats sau klijuoji. Turi sulaužyti ligšiolines nuostatas, nuolat tave lydinčias ir peršančias mintį: „Aš nepakankamai geras, nepakankamai protingas, nesu tinkamai pasirengęs ar pasitikintis savimi, esu ribotas, pernelyg sunku, aš nevertas, gyvenime man nesiseka pasiekti, ko noriu…“
Davidas, patyręs alpinistas, išgyvena tragišką nelaimę: Himalajuose praranda draugą. Grįžęs namo negali sau atleisti ir panyra į gilią depresiją, bet jo gyvenime pasirodo Jošua, paslaptingas mokytojas. Su Jošua Himalajų vienuolyne Davidas išsivaduoja skausmo ir baimės, atranda naujų jėgų, atgauna viltį ir tikėjimą savimi.

Sabina Šatinska
Paslaptingi Petros lobiai : meilė, išdavystė, nusikaltimas   
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 235

Anotacija:

„Paslaptingi Petros lobiai“ – nuotaikingas detektyvas, kurio pagrindinė herojė – žavi reklamos įmonės savininkė Beata. Skrendant lėktuvu į verslo susitikimą Varšuvoje, netikėtai miršta šalimais sėdintis vyras. Smalsumo vedama moteris pagriebia šalia negyvėlio kojų gulintį voką.
Nieko blogo neįtardama, voką su senoviniais dokumentais Beata atiduoda policijos pareigūnui. Tačiau koks bus jos nustebimas ir išgąstis, kai sužinos, kad radinį atidavė inspektoriumi apsimetusiam nusikaltėliui, kuris tą pačią naktį randamas su kulka krūtinėje…
Bylą tiria lenkų policijos inspektorius Cezaris Kulieša, su juo Beata ir leidžiasi į kupiną pavojų kelionę ieškoti legendinių Petros miesto lobių.
Ar lobis iš tikrųjų egzistuoja? Ar Beata jį ras? Ir kas gi tai yra? Auksas? Pinigai? O galbūt simpatiškasis inspektorius?
Įtemptas detektyvo siužetas rutuliojasi nuo Lietuvos iki paslaptingosios Petros, keičiasi peizažai, mainosi veikiantieji asmenys, tačiau čia, kaip ir gyvenime, nieko nėra svarbiau už meilę.

E. L. James
Grėjus  
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2016
Puslapių skaičius: 555

Anotacija:

Kristianas Grėjus kontroliuoja viską. Jo pasaulis tvarkingas, drausmingas ir visiškai tuščias, – iki tos dienos, kai į jo kabinetą įvirsta Anastazija Stil su besiplaikstančių plaukų kupeta. Kristianas mėgina ją pamiršti, bet jį nelyginant audra užklumpa jausmai, kurių jis nesuvokia ir kuriems negali atsispirti. Kitaip nei anksčiau pažinotos moterys, drovi ir nepatyrusi Ana, rodos, mato Kristianą kiaurai, ir ne tik kaip verslo genijų ir prabangiuose apartamentuose įsikūrusį turtuolį, bet ir kaip žmogų, kurio širdis šalta ir skaudžiai sužeista.
Atviras Kristiano Grėjaus pasakojimas suteikia jau pažįstamai istorijai šiurkštesnį, geismingesnį ir seksualesnį kontekstą. O geriausia, kad šioje knygoje suteikiama galimybė sužinoti slapčiausias ir tamsiausias Kristiano Grėjaus mintis.
E. L. James – buvusi televizijos vadovė, britų rašytoja, pasirinkusi Ericos Leonard James slapyvardį. Ko gero garsiausio visų laikų erotinio trilerio kūrėja. Autorė įspūdingo populiarumo sulaukė, parašiusi savo garsiąją ir bestseleriais tapusią trilogiją: „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“, „Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“, „Penkiasdešimt išlaisvintų atspalvių“. Ryški, jaudinanti ir skandalinga knygų serija tapo apkalbų objektu visame pasaulyje.

Inga Staban
Laisvės kalinė    
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 171

Anotacija:

Sulaukusi pilnametystės, Vilija pabėga iš despotiškos močiutės namų. Atsitiktinės kelionės, atsitiktiniai darbai, nakvynė lauke ir gyvenimas pusbadžiu, netikėta prievarta ir pirmoji meilė.
Ilgainiui klajonės po svetimas šalis ir svetimus žmones ima neteikti džiaugsmo, ir benamė grįžta į Lietuvą. Čia likimas jai pasiūlo tai, ko visuomet troško: šeimą, jaukius namus, mylimą žmogų.
Tik ar Vilija nesuklys jį rinkdamasi? O pasirinkusi ar atvers meilei duris? Juk įsipareigoti kitam žmogui – tai grėsmė jos labiau už viską branginamai laisvei.

Renee Knight
Visai svetimas žmogus    
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 282

Anotacija:

Kuri paslaptis pavojingesnė – atskleista ar akylai saugoma?
Su bestseleriu „Dingusi“ lyginamą „Visai svetimą žmogų“ skaitytojai visame pasaulyje jau pavadino geriausia metų knyga. Šis preciziškai sustyguotas psichologinis trileris ir ilgai slėptų paslapčių purtoma šeimos drama privers ne kartą suglumti ir stoti į akistatą su negailestingais klausimais. Ar mes tikrai gerai pažįstame žmones, su kuriais gyvename? Ar esame tikri, kad jie mums sako tiesą ir ar patys visada ją sakome? Niekas šioje knygoje nėra taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.
Naujuose namuose šalia lovos aptikusi nematytą knygą Katerina tikisi maloniai praleisti vakarą. Raudona linija stropiai pabraukta pastaba: Bet koks panašumas į gyvus ar mirusius asmenis yra visiškai atsitiktinis. Tačiau moterį greit ima krėsti drebulys – knygoje aprašyta tai, kas jai pačiai nutiko prieš dvidešimt metų. Su tiksliausiomis smulkmenomis atkuriama diena, kurią Katerina buvo nutarusi ištrinti iš atminties. Kaip ši knyga pateko į jos šeimos namus? Kas yra jos autorius ir iš kur jis apie Kateriną žino tai, ką ji manė paslėpusi net nuo savęs? Kokių tikslų ir kodėl jis siekia? Katerina supranta turinti vienintelę išeitį – atskleisti, kas iš tikrųjų nutiko lemtingąją dieną. Tik ar ji išdrįs ir ar atskleista tiesa nepražudytų iš pažiūros tobulo jos gyvenimo?

Saulius Stoma
Skylė, dėžė ir Meilės kalnas   
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 232

Anotacija:

Po 12-os metų pertraukos knygynuose vėl pasirodė naujas Sauliaus Stomos romanas. Pats rašytojas šiek tiek mistifikuodamas sako, kad parašyti būtent tokią knygą jį įkvėpė paslaptingas svečio vizitas tuo metu, kai jis gyveno Airijoje ir kankinosi prie visai kito kūrinio.
Knyga nustebins ne tik detektyviniu siužetu, bet ir autoriaus bei jo informatoriaus drąsa: intriga kuriama realius įvykius supinant su išgalvotais, o atomazga sukrės ne vien pagrindinį veikėją, bet ir skaitytojus.
„Tai romanas apie meilę ir galią. Ir apie tai, ką ne visi mirtingieji gali pamatyti. Nes tai yra slepiama nuo mūsų arba mes patys slepiame tai giliai savyje. Kartu tai romanas apie ateitį, kuri galbūt ir neateis. Ir apie kryptį, kuria mes einame, nežinodami, bet vildamiesi, tikėdami ir abejodami, svajodami, ilgėdamiesi gražios pasakos ir savo pačių nuolat kuriamos legendos“, – savo romaną pristato pats S. Stoma.

Liane Moriarty
Nekaltas melas     
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 429

Anotacija:

„Nekaltas melas” – įtraukiantis, nebanalus ir susimąstyti priverčiantis pasakojimas apie santykius šeimoje, vyro ir moters, motinų ir vaikų ryšį, antrąsias santuokas, savigarbą. Romane aprašomos ir superšauniosios mamytės – jų rungtyniavimas, paskalos, vaidai bei pavojingas nekaltas melas, kuriuo jos stropiai dangstosi tarytum madingais saulės akiniais.
Į nedidelį Australijos miestelį atsikelia drovoka, užsisklendusi, sunkiai prie kitų pritampanti vieniša mama Džeinė. Kadaise linksma, bendrauti mėgstanti mergina dabar slepia siaubingos patirties randus. Pirmąją pažinties dieną ją ir jos sūnų imasi globoti charizmatiškoji Madlina. Ši puošeiva turi aštrų liežuvį ir gerą širdį, bet negali nurimti matydama savo pirmąjį vyrą. Madlinos paauglė duktė vis daugiau laiko veržiasi leisti su tėčiu ir jo tobula nauja šeima, o tai giliai užgauna motinai širdį.
Džeinės ir Madlinos draugiją papildo gražioji Selestė. Ši visad nepriekaištingai atrodanti turtingo vyro žmona ir dviejų žavių dvynukų mama spinduliuote spinduliuoja šeimos idilę. Deja, išoriškai tobuli santykiai neatskleidžia to, kas vyksta už uždarų durų…
Apsnūdusį Australijos pajūrio miestelį įaudrina pradinėje mokykloje įvykęs incidentas. Šis suskaldo tėvų bendruomenę į dvi priešingas stovyklas, o Madlinos, Džeinės ir Selestės gyvenimus supina neatsiejamai. Nuo tada viskas negrįžtamai pasikeis…

Gilles Legardinier
Žiuli pameta galvą    
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 349

Anotacija:

PPuikus humoras, taiklūs dialogai ir intriguojantis siužetas.
Žeromas, senas žaviosios Žiuli bičiulis, šįvakar švenčia trečiąsias savo skyrybas. Trejos vestuvės ir trejos skyrybos sulaukus trisdešimt dvejų – verta suklusti. Tačiau atsipalaidavusiems svečiams tai nė motais, jie mėgaujasi vakarėliu atviraudami apie didžiausias juos ištikusias nesėkmes.
Kai Žeromo bičiulis pasiteirauja, kokią didžiausią kvailystę yra padariusi Žiuli, jai tenka pripažinti, kad tokios būta ne vienos. Tačiau taisyti elektros kištuką lūpomis prilaikant laidus toli gražu neprilygsta tam apsėdimui, kuris Žiuli ištinka, kai į jos namą įsikrausto naujas kaimynas.
Visos keisčiausios kvailystės yra niekai palyginti su tais beprotiškais dalykais, kuriais ji mėgins patraukti paslaptingą atvykėlį. Žiuli veikia vedama besiblaškančios širdies ir lakios vaizduotės, jausdama vis didesnį potraukį šalia jos apsigyvenusiam vyriškiui, apie kurį ničnieko nežino.
Smagus ir nuotaikingas romanas apie atsitiktinę dviejų vienišų kaimynų pažintį, virtusią pašėlusia detektyvine meilės istorija. Intriguojanti ir nenuspėjama knyga leis iš širdies nusikvatoti, o lėtai besiskleidžianti Žeromo ir Žiuli draugystė sušildys jausmus ir mintis.

Trudi Canavan
Magų gildija     
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 437

Anotacija:

Australų kilmės autorė Trudi Canavan tituluojama viena sėkmingiausių pastarojo dešimtmečio fantasy knygų rašytojų. Trilogiją „Juodasis magas” įsigijo daugiau nei milijonas skaitytojų, ji iškart pelnė tarptautinį pripažinimą ir „Aurealis” apdovanojimą už geriausią fantasy knygą.
„Magų gildija” – pirmoji pribloškiančios trilogijos dalis, kurios puslapiuose netrūksta veiksmo, kvapą gniaužiančių nuotykių ir magijos.
Šiemet, kaip ir kasmet, Imardino magai susiburia išprašyti iš miesto nepageidaujamų gyventojų. Apsigaubę apsaugine burtų skraiste, magai stovi gatvėje nė trupučio nebijodami nei valkatų, nei niekdarių, kurie savo ruožtu niekina magus ir jų darbus, kol įpykusi jauna mergina, galima sakyti, visai dar vaikas, sviedžia į nekenčiamus įsibrovėlius akmenį ir šis… lengvai pramuša magišką užtvarą.
Nutinka tai, ko Magų gildija seniai bijo. Mieste radosi Gildijai nepriklausantis asmuo, turintis neįsivaizduojamai stiprių, bet nevaldomų magiškų galių, – mokslų neišėjusi magė. Ją būtina rasti ir pradėti mokyti, kol neatsargiai elgdamasi su galiomis, kurių negeba valdyti, nesunaikino savęs ir viso miesto.

Anthony Doerr
Neregimoji šviesa   
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 543

Anotacija:

BJaunutė prancūzaitė Mari Lora gyvena Paryžiuje, tėvo jai sukurtame jaukiame pasaulyje. Tačiau baigiantis Antrajam pasauliniam karui naciai okupuoja Paryžių, ir ji su tėvu pabėga į senovinį Sen Malo miestą Prancūzijos šiaurėje. Vokietijoje, šachtininkų miestelyje, našlaitis Verneris su jaunesne sesute auga sužavėti primityvaus radijo imtuvo, kurį rado šiukšlyne. Bėgant laikui Verneris tampa puikiu šių naujoviškų aparatų meistru ir šis talentas jam atveria kelią į Hitlerjugendo mokyklą, paskui – į specialųjį dalinį vokiečių armijoje. Atsidūręs pačiame karo sūkuryje, Verneris vis aiškiau suvokia, kiek žmonių gyvybių kainuoja jo tarnyba. Kol galiausiai atsiduria Sen Malo – mieste, kur susikirs jo ir priešų stovyklai priklausančios Mari Loros keliai.
Nors Mari Loros ir Vernerio istorija vyksta karo metais ir istorinę aplinką rašytojas atkuria labai tiksliai, ši knyga – ne apie patį karą, o apie žmones kare, kaip karas keičia juos ir likimus, moko mylėti ir atrasti šviesą ten, kur jos mažiausiai tikiesi. Šioje skausmingoje, bet ir labai šviesioje istorijoje gėris turi nedaug šansų laimėti, tačiau knygos veikėjai bet kokiomis aplinkybėmis stengiasi daryti gera vieni kitiems. Tai svarbiau ir už pergales, ir už pralaimėjimus.

Alicia Gutje
Bėganti ugnis  
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2016
Puslapių skaičius: 589

Anotacija:

Vyras ir moteris, dvi sužeistos sielos. Netikėtas jųdviejų susitikimas sujaukia mintis, pažadina širdis ir sudrumsčia gyvenimą. Jiedu tampa priklausomi vienas nuo kito ir nuo nežemiškos aistros, bloškiančios į meilės liepsnas.
Ar neatšals jausmai sužinojus tiesą? Tamsios paslaptys privers kovoti, o gal, atvirkščiai, išskirs amžiams? Ar įmanoma pabėgti nuo to, kas lemta? O išgydyti kito sielą mirtinai nesužeidžiant savosios?
„Niekada nemaniau, kad imsiu bijoti savo pačios minčių. Juo labiau kad pasijusiu apsėsta. Bet esu… Jo. Vyro, kuris vieninteliu akies mirksniu sudrebina mano vidų. Staiga atsiradęs noras Jį pažinti gąsdina. Kaltinau tas velniškai pavojingas akis, lyg šešėlį persekiojančias mane. Per vėlu. Jis akiplėšiškai įsibrovė į vaizduotę ir be skrupulų ją užkariavo. Atkaklumas, pavydėtinas ryžtas siekiant tikslo, gebėjimas prikaustyti dėmesį, menas žaisti kito jausmais be proto žavi ir traukia artyn. Abejonės stumia atgal, bet jausmų, kad ir kokių nuodėmingų, taip paprastai neužgniauši…“ /Alicia Gutje/

Antonella Cilento
Lizarija, arba Moteriško malonumo paslaptys  
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 328

Anotacija:

Septyniolikto amžiaus istorinis Neapolis, daugiasluoksnis siužetas, autentiškai atskleista epocha atsiveria prestižine Strega premija nominuotame romane.
Romano centre – jauna vienturtė ispanų karininko dukra Lizarija, dėl nevykusios operacijos tapusi nebyle: chirurgas norėjo išpjauti guzą, atsiradusį neva dėl to, kad mergaitė per daug plepėjo, dainavo ir reiškė savo mintis, o tai moterims anuomet buvo draudžiama.
Kai tėvai nusprendžia ją ištekinti už seno sukriošėlio, jų valiai mergina pasipriešina miegu – tarsi Miegančioji Gražuolė ilgiems mėnesiams panyra į sapną. Vis dėlto jaunas gydytojas Avisentas, Flandrijoje pagarsėjęs kaip visiškas šarlatanas ir nuo blogos šlovės pabėgęs į Neapolį, randą būdą – griežtai saugomą paslapty, bet puikiai numanomą, – kaip priversti miegančią merginą dejuoti iš malonumo ir galiausiai ją prižadinti. Apsimetėlis daktarėlis gauna Lizariją į žmonas, bet tartum apsėstas ima domėtis to begalinio moteriško malonumo paslaptimi. Avisentas įninka raustis senoviniuose traktatuose, santuokinėje lovoje, netgi viešnamiuose ir lavoninėse, mėgindamas perprasti tą gūdų mechanizmą, padedantį moterims pajusti stiprų jausmą, „gebantį išjudinti statinius ir išrauti medžius su šaknimis“.

George R.R. Martin
Šokis su drakonais. D. 2 : Po puotos    
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 513

Anotacija:

Penktąją „Ledo ir ugnies giesmės“ knygą – „Šokis su drakonais“ autorius padalijo į dvi dalis: „Sapnai ir dulkės“ ir „Po puotos“. Antrojoje dalyje – „Po puotos“ vėl susitinkame su tais pačiais veikėjais. Nešami likimo bangų, jie visi neišvengiamai įsitraukia į didįjį šokį.
Karaliaus Uoste tikra intrigų meistrė karalienė regentė Sersėja Lanister pati įkrinta į kitiems kastą duobę, priverčiama atgailauti už savo nusikaltimus ir laukia teismo.
Jos pasmerktas brolis Tirionas Junkajuje prie Vergų įlankos parduodamas į vergiją. Jis norėjo tarnauti karalienei Daneiris ir remti princą Eigoną.
Palikęs žmoną karalienę Selisą ir raudonąją žynę Melisandrą prie Sienos Jono Snou globai, Stanis Barateonas sutelkia kariuomenę ir žygiuoja į Vinterfelą susiremti su Boltonais.
Daneiris Targarien valdomame Mirino mieste, kurį laiko apgulusi vergvaldžių junkajiečių armija, siaučia mirtis. Gelbėdama žudomus jos išlaisvintus vergus, karalienė prieš savo valią sutinka tekėti, tačiau ji netikėtai dingsta Dotrakių žolės jūroje…
Vienintelė Septynių Karalysčių viltis – princas Eigonas, teisėtas Geležinio sosto paveldėtojas, jau pradėjęs karo žygį į Vesterosą…