Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Naujos šakinės literatūros knygos

Spausdinti
Orlando Figes  
Privatus gyvenimas Stalino Rusijoje   

Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 645

Anotacija:

Orlando Figes, garsus mokslininkas, rašantis apie Rusijos istoriją, šioje knygoje sudėjo keletą dešimtmečių kauptus ir saugotus sovietmečio amžininkų prisiminimus, stengdamasis perprasti jų patirtą košmarą. Ši knyga – istorijos veikalas, ir kartu jautrių išgyvenimų knyga, kupina ir humanizmo, ir šiurkščios realybės. Tai išskirtinis ir išsamus stalinistinio režimo tyrimas, kuriame atskleidžiami paprastų žmonių jausmai ir apmąstoma dvidešimt Stalino diktatūros metų.
Figeso knyga pirmoji praveria duris į Rusijos gyventojų asmeninį pasaulį valdant Stalinui…
„Ši knyga – vienas geriausių paminklų sovietų žmonėms, ji prilygsta „Gulago archipelagui“. Tai įtraukianti enciklopedija apie žmonių santykius Stalino teroro metais.“ /Andrey Kurkov, New Statesman/

Algimantas Čekuolis 
Apie jūreivius : jų meilės ir kitos tikros istorijos   
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2016
Puslapių skaičius: 283 

Anotacija:

Neprilygstamas faktų publicistikos meistras Algimantas Čekuolis šį kartą pasakoja dramatiškas Lietuvos jūrininkų istorijas. Vienos jų pažymėtos lemtingų atsitiktinumų, kitos – ciniškų vadovybės sprendimų, trečios byloja apie garbę, orumą ir savigarbą. Arba jos stoką.
Pirmoje dalyje pasakojama apie jūreivių darbą, meilę, savigarbą, orumą. Antroje dalyje apžvelgiami pasaulio įvykiai, mokslo naujienos, Rusijos santykiai su Ukraina, senovės ir ateities vaistai, Vatikano paslaptys, gyventojų migracija.
Kaip rašoma knygos anotacijoje, baigęs Literatūros institutą Maskvoje A.Čekuolis suprato – nors Sovietų Sąjungoje neva raginama rašyti tiesą, bet iš tikrųjų draudžiama. Todėl jis nusprendė rinktis eilinio jūrininko darbą ekspediciniame Klaipėdos žvejų laivyne. Laive pakako ir iššūkių, ir konfliktų: su gamta, jūra, draugais, pačiu savimi. Gyvenimas jūroje virte virė – nieko nereikėjo išgalvoti, tik aprašyti.


Gary Chapman  
Darni santuoka : ką iš tiesų reiškia mylėti?    
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 175

Anotacija:

Meilė yra penkių raidžių žodis, susidedantis iš trijų balsių – e, i ir ė, dviejų priebalsių – m ir l bei dviejų kvailių – tavęs ir manęs.
Pasaulinio pripažinimo sulaukusių bestselerių Penkios meilės kalbos ir Penkios vaikų meilės kalbos autorius dr. Garis Chapmanas remdamasis ilgamete porų konsultavimo patirtimi pataria kaip sustiprinti santykius su antrąja puse, kaip įveikti bendravimo kliūtis ir kaip rasti vieningą požiūrį į santuoką.
• Įsitikinsite, kad santykiai – NUOLATINIS DARBAS ne tik su partneriu, bet ir su savimi.
• Suprasite, kad dėl darnių santykių stengtis turi ABU PARTNERIAI, o ne vienas.
• Išmoksite ne tik kalbėti, bet ir klausytis, ne tik kaltinti, bet ir pasakyti AČIŪ.

Jack Schafer, Marvin Karlins
Kaip pažinti ir paveikti žmones? 
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2016
Puslapių skaičius: 285

Anotacija:

Naujausiais mokslo tyrimais pagrįsti būdai, kaip patraukti žmones savo pusėn!
• Ar mokate užmegzti ir išlaikyti santykius?
• Kokia yra draugystės formulė?
• Kaip sėkmingai suvaldyti pyktį asmeniniuose santykiuose?
• Ar numanote, ką žmonės iš tiesų galvoja apie jus?
• Kaip užkariauti kitų dėmesį?
Šias ir kitas temas rasite knygoje kartu su pavyzdžiais, kaip pažinti žmones, kaip paveikti jų suvokimą apie save. Buvęs FTB agentas, elgsenos analizės specialistas dr. Jackas Schaferis sukūrė neįtikėtinai veiksmingus metodus, padedančius bet kokiomis aplinkybėmis įgyti žmogaus pasitikėjimą ar užmegzti santykius pasinaudojus tik gestais ir veido išraiškomis.”

Philip Wilkinson 
Mitai ir legendos   
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 352

Anotacija:

Senieji mitai, senieji dievai, senieji didvyriai niekada nemiršta. Jie tik snaudžia mūsų sąmonės gelmėse ir laukia, kol juos pažadinsime./ Poetas Stanley Kunitzas/
Mitai ir legendos – neatskiriama kultūros dalis. Keliaukite per kvapą gniaužiančias istorijas nuo senovės graikų didvyrių iki Australijos aborigenų, nuo skandinavų iki Afrikos tautų
Kaip skirtingos kultūros vaizduoja žmogaus atsiradimą? Kokias dievybes garbino egiptiečiai? Kokiomis dievybėmis tikėjo Amerikos indėnai? Ar tik krikščionybėje moteris buvo sukurta iš žmogaus šonkaulio? Ką reiškia/byloja keliautojų mėgstami suvenyrai: afrikietiškos kaukės, Budos figūrėlės?
Garsiausi pasaulio mitai ir legendos, keliaujantys iš kartos į kartą.

Daniel Smith  
100 dalykų, kurių niekada nerasite : dingę miestai, paslėpti lobiai ir legendinės paieškos    
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 255

Anotacija:

Stulbinančios istorijos, nutylėtos paslaptys ir legendinės paieškos…
„100 dalykų, kurių niekuomet nerasite“ – unikalūs pasakojimai apie įvykius, žmones, reiškinius ir kitus legendinius dalykus, kurių paieškos apima visą pasaulį, įvairius šimtmečius ir įkvėpė ištisas tyrėjų, mokslininkų ir pasakotojų kartas.
Danielis Smithas gilinasi į tamsiausias teorijas, tyrinėja slaptas tiesos užuominas ar visai paprastas istorijas, tapusias legendomis. Jis ieško pėdsakų, kur dingo nedideli meno kūriniai (Imperatoriški Romanovų velykiniai kiaušiniai) ir gausūs turtai (tamplierių lobio), vienas žmogus (Tikrasis karalius Artūras) ir tūkstančiai vyrų (prapuolusi Kambizo armija), pavogtas Stradivarijaus smuikas ir kodėl slepiamas „Google“ paieškos algoritmas.

Gintarė Davainienė 
Svajonę paversk tikrove  
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 331

Anotacija:

Svajojimo mokytoja tituluojama paskaitų ir seminarų lektorė bei organizatorė Gintarė Davainienė dalijasi asmenine patirtimi, atvirai pasakoja apie savo kelią pasveikimo ir svajonių išsipildymo link, moko perprasti savo minčių galią, išgirsti širdies balsą, ragina imtis MINČIŲ EKOLOGIJOS ir SVAJOTI SĄMONINGAI.
Ko iš tiesų noriu? Ką tikrai sugebu? Kokia mano paskirtis šioje žemėje? Ar atsiskleidžiu kaip asmenybė? Ar esu laimingas šeimoje, ar veikla, kuria užsiimu, man teikia malonumą? Ar apskritai esu laimingas?
Pažink savo tikrąją prigimtį ir ryžkis gyventi pagal ją. Paversk realybe svajones apie sėkmę, sveikatą, savojo aš paieškas, finansinę laisvę, mėgstamą darbą, saviraišką, santykius. Nugalėk asmenines ydas, trūkumus ir pamilk save. Suvok, kad viskas yra įmanoma, ir permąstyk savo gyvenimo vertybes.
Veiksmų planas ir 17 gyvenimo valdymo taisyklių jūsų svajonėms įgyvendinti!
Autorė asmenine patirtimi įrodė, kad svajonės pildosi. Ji jų neatidėliojo, turėjo drąsos net ir pačioms netikėčiausioms.

Nijolė Narmontaitė
Aktoriai, režisieriai ir studentai : ko nematė žiūrovai   
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2016
Puslapių skaičius: 359

Anotacija:

Knygoje virš septyniasdešimt aktorių, režisierių pasakoja, kaip jie ruošiesi stojamiesiems egzaminams, kokių kuriozų patyrė, kaip nervinosi, kokių keistų užduočių teko atlikti, pagaliau, kaip nusprendė tapti aktoriais, režisieriais. Tame tarpe ir panevėžiečiai – Ligita Kondrotaitė, Rimantas Teresas, Eleonora Koriznaitė, Algirdas Paulavicius ir Enrikas Kačinskas.
Visas pulkas mano pašnekovų dalijasi nuotykiais, patirtais per egzaminus, kai stojo į aktorinį, režisūrą arba dainavimą. Skirtingi žmonės, skirtingos patirtys ir laikas, todėl nėra ko stebėtis, kad pakeliausime ir sovietmečio šunkeliais su visomis to meto kalbos šiukšlytėmis. Taip gyvenom, taip kalbėjom, ką girdėjau, tą užrašiau. /Nijolė Narmontaitė/

Jaroslavas Melnikas 
Mano didžioji knyga apie dangų ir Žemę : įdomiai išaiškinti faktai apie mūsų pasaulį   
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 260

Anotacija:

Gyvenimas lekia pašėlusiu greičiu ir kasdien esame atakuojami streso. Žinomas rašytojas ir psichologas Jaroslavas Melnikas aptaria 50 dažniausiai mums nerimą keliančių situacijų ir siūlo paprastus atsakymus į sudėtingus klausimus.
Knygoje – konkretūs ir netikėti patarimai, kurie padės išsaugoti ramybę net sunkiausiais atvejais!
Mūsų gyvenime nėra nieko vertingesnio už ramybę. Tik būdami ramūs esame patys savimi. Bet kaip pasiekti ir išsaugoti ramybę?
Gyvenimas lekia pašėlusiu greičiu ir kasdien esame atakuojami streso. Žinomas raštojas ir psichologas Jaroslavas Melnikas aptaria 50 dažniausiai mums nerimą keliančių situacijų ir siūlo paprastus atsakymus į sudėtingus klausimus.
Knygoje „Ramybė problemiškame pasaulyje. 50 nepaprastų situacijų ir patarimai, kaip jas lengvai išspręsti” – konkretūs ir netikėti patarimai, kurie padės išsaugoti ramybę net sunkiausiais atvejais!